Comença dimecres 30 d'agost i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Reunió entre Sánchez i Feijóo per intentar desencallar la investidura

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo es reuniran aquest matí per mirar de negociar la investidura. Una trobada en què no hi ha gaires esperances: mentre el PP reclamarà a Sánchez que doni suport a la llista més votada apel·lant a la democràcia, el socialista li demanarà que deixin de perdre el temps. 

2. Matinada passada per aigua a la Costa Central

La Costa Central del país viu una nit de tempestes intenses i patacs d’aigua que han estat localment forts. Avui, el cel es mantindrà ennuvolat a la costa i al prelitoral barceloní, sense descartar algun ruixat. A les comarques de Girona i al Pirineu també es podrien formar alguns xàfecs de tarda. I a Tarragona i Lleida, sol amb pinzellades de núvols.

3. Toc d’alerta del Govern per la sequera

El Govern alerta que les darreres pluges han tingut un impacte imperceptible a les reserves d'aigües i que Catalunya continua vivint la sequera "més extrema" del segle XXI en durada i intensitat. Les reserves estan actualment al 24%. Per això, es demana mantenir els hàbits d'estalvi d'aigua que han permès superar l'estiu.

4. Prigojin, enterrat en secret a Sant Petersburg

Ievgueni Prigojin, el líder de Wagner que va morir en un suposat accident aeri, ha estat enterrat en un cementiri als afores de Sant Petersburg. La cerimònia s’ha fet a porta tancada, amb grans mesures de seguretat i sense la presència de Vladímir Putin.

5. La gran plataforma logística de Lleida es construirà a l'Aragó

La gran plataforma logística que s’havia de construir a Lleida es farà, finalment, a l’Aragó. L'empresa lleidatana Ponentia començarà a construir al gener una plataforma logística intermodal a Tamarit de Llitera, a la província d'Osca, a només tres quilòmetres del límit amb Catalunya. La inversió és de 70 milions i crearà uns 2.000 llocs de treball.