Comença el dijous 29 de juny i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats del món de l'esport, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Acord PP-Vox a les Balears: Prohens, en solitari i contra el català

Acord entre el PP i Vox per investir la popular Marga Prohens com a presidenta del govern balear. El partit d’extrema dreta s’abstindrà perquè puguin governar en solitari, però (això sí) entrant als consells insulars amb un pacte programàtic que contempla, entre d’altres, perseguir el català. 

2. Segueix el judici contra l'exconseller Buch

Segona jornada del judici contra Buch, acusat de contractar com a assessor l'escorta de Puigdemont. Després que ahir un excap dels Mossos afirmés que no hi havia res il·legal en la contractació, avui continuarà amb la declaració d’alguns alts càrrecs d'Interior d’aleshores, com Brauli Duart, el llavors secretari general del Departament.

3. Putin deté un general rus acusat de col·laborar amb Wagner

El Kremlin comença a castigar la insurrecció. El president rus, Vladímir Putin, ha detingut un general rus acusat de col·laborar amb la maniobra militar del grup Wagner sobre Moscou.

4. Madonna ajorna la gira

Madonna ajorna la gira després de passar diversos dies ingressada a cures intensives per una infecció bacteriana greu. La cantant havia de passar pel Palau Sant Jordi de Barcelona l'1 i 2 de novembre. 

5. Sant Pere passat per aigua

Arriba un canvi de temps que acabarà amb fortes pluges i tempestes a tot Catalunya. Les estones de sol duraran poc: a partir del migdia i durant la tarda, els xàfecs i les tronades s'aniran generalitzant especialment a l'interior del país.