Comença el dijous 28 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. ERC, Junts i la CUP volen que el PSC es mulli per l’amnistia

En plena negociació de resolucions, ERC, Junts i la CUP volen presentar-ne una sobre l’amnistia que obligui el PSC a mullar-se. Això sí, de moment ERC i Junts han estat incapaces de presentar un text conjunt. Avui continuen les negociacions al Parlament.

2. Es posa en marxa el compte enrere per la investidura de Pedro Sánchez

La primera votació, fallida, per la investidura d’Alberto Núñez-Feijóo ha comportat que es posi en marxa el termini de dos mesos perquè Espanya tingui nou president. Si el 26 de novembre no n’hi ha, es repetiran les eleccions. Demà hi ha el segon i darrer intent per al líder del PP, que previsiblement tampoc reeixirà.

3. El Girona és el nou líder en solitari de la Lliga

Per primera vegada a la seva història, el Girona és el nou líder de la Lliga, després de guanyar al camp del Vila-real per 1 a 2. Coincidint amb això, el Nacional publica avui un avenç de l’entrevista al director esportiu del Girona, Quique Cárcel.

4. Primer cas de virus del Nil Occidental a Catalunya

Una dona de 76 anys i veïna del Prat de Llobregat està ingressada amb símptomes de tenir el virus del Nil Occidental, a falta d’un últim resultat serològic. Aquest virus es transmet sobretot a través de la picada de mosquits infectats, i el d’aquesta dona és el primer cas que es detecta a Catalunya.

5. Continua la calor a les portes d’octubre

A les acaballes del mes de setembre, les temperatures continuen sent més pròpies de juliol. El sol, la calor i els núvols prims dominaran tota la jornada i, segurament, tot el cap de setmana. No es preveuen pluges ni a curt ni a mitjà termini.