El Girona continua en ratxa. Els de Montilivi sabien que tenien una oportunitat d'or per col·locar-se, en solitari, en primera posició de LaLiga EA Sports, i no han fallat a la seva cita amb la victòria. Els de Michel han remuntat el gol de penal de Dani Parejo (49') amb dos gols de cap d'Artem Dovbyk (56') i Eric García (61'). Amb aquests tres punts, els blanc-i-vermells continuen sense conèixer la derrota i arribaran al partit davant el Reial Madrid com a líders en solitari, amb 19 punts de 21 de possibles, alhora que es converteixen en el 41è líder de la lliga espanyola.

El Girona, mancat d'idees a la primera part...

Quan no havia transcorregut ni un minut de joc, el Vila-real ha tingut l'oportunitat més clara de tota la primera part. Baena ha guanyat la línia de fons, ha fet anar de corcoll el seu defensa i ha efectuat una passada enrere a José Luis Morales, que ha enviat la pilota als núvols quan estava completament sol. Una ocasió que podria haver estat l'avantsala del que tots esperàvem veure avui.

Dani Parejo materialitza el penal / Foto: EFE

Els primers 45 minuts no s'han caracteritzat, precisament, per un ritme frenètic ni per grans accions de perill en atac. Amb dos equips al terreny de joc amb idees semblants, tots dos han intentat implantar el seu joc, dominant el control de l'esfèric, i fent de l'enfrontament un partit un pèl espès. Ha estat el Girona qui, amb possessions llargues, ha intentat moure i cansar el Vila-real —en els instants inicials— i provar d'imposar el seu ritme. Tanmateix, abans del quart d'hora, el Vila-real ha començat a estirar-se i a amenaçar la porteria defensada per Gazzaniga.

Han estat els groguets els qui han tingut les ocasions més clares del primer temps, tot i que sense gaire perill. El més destacat ha estat un Alfonso Pedraza que ha estat un punyal per la seva banda i ens ha deixat les seves jugades marca de la casa superant el seu defensa i guanyant la línia de fons. Així ha arribat una altra oportunitat per als de Pacheta, amb una passada de la mort que David López ha estat a punt de ficar-se a pròpia porteria. Abans, Dovbyk i Savio s'han fet nosa un a l'altre per rematar un gran centre de Tsygankov, que ha acabat amb un xut de l'ucraïnès molt desviat. El submarí groc ha acabat millor la primera part, amb Yeremi Pino aprofitant un error d'Eric García en una pilota frontal. El canari ha provat de sorprendre un Gazzaniga que ha enviat la pilota a córner. Amb tot, ambdós equips se n'han anat amb taules al marcador un cop acabats els primers 45 minuts.

Alexander Sorloth lluitant per la possessió de la pilota davant de David López i Miguel Gutiérrez / Foto: EFE

... reacciona a la segona

No ha tingut res a veure el segon capítol de l'enfrontament entre el Vila-real i el Girona, que semblava una pel·lícula completament diferent. Els de Pacheta han sortit decidits a emportar-se els tres punts i han saltat més endollats a la gespa. Bona mostra d'això ha estat el domini dels groguets, que s'ha traduït en el primer gol del partit. Étienne Capoue, amb una acció de pura classe sobre Iván Martín, s'ha colat a l'àrea amb una sotana al jugador bilbaí, que ha comès un penal que s'ha encarregat de materialitzar Parejo.

I sense voler, el Vila-real ha encès la metxa dels de Michel, que no han trigat a reaccionar amb una doble acció de Dovbyk, que esdevindria protagonista. Primer, l'ucraïnès ha tingut una gran rematada de cap que ha tret Filip Jörgensen; després, en el córner posterior, de nou l'ariet gironí ha aprofitat un rebot a l'àrea per engaltar amb l'esquerra una pilota que ha passat llepant el pal. Aquestes accions han estat l'avantsala d'un Girona que ha revolucionat el partit.

Eric García remata per fer el segon gol del partit / Foto: EFE

La tercera és la bona i Dovbyk ha estat l'encarregat de fer l'empat —per descomptat— de cap. Jugada marca de la casa, amb l'ucraïnès aprofitant un centre amb música de Savinho per perforar la porteria rival. Un gol que ha esperonat els blanc-i-vermells, que han començat a amenaçar la porteria del Vila-real, i tanta insistència ha tingut premi. A la sortida d'un córner, jugat en curt, Aleix García ha posat un centre mesurat al cap d'Eric García per establir el definitiu 2 a 1. Però, lluny de reaccionar, el submarí groc s'ha vist sotmès a un assetjament implacable per part dels catalans, que haurien pogut tornar a casa amb un resultat més folgat.