Comença el dijous 19 d'octubre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arrenca el dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Avui és el dia: canvi de temps sonat amb pluges intenses

El tan anunciat canvi de temps es veurà avui amb el primer temporal de tardor que, de fet, ja ha irromput a Catalunya amb els primers ruixats. S’esperen pluges intenses al Pirineu i Prepirineu, però podria acabar plovent a tot el país.  

2. Israel accepta la proposta de Biden d’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

Israel ha acceptat la proposta del president dels Estats Units perquè Gaza pugui rebre ajuda humanitària a través d’Egipte. Benjamin Netanyahu demana, però, que aquesta ajuda no caigui en mans de Hamàs i que sigui a canvi de l’alliberament dels ostatges israelians.

3. Pere Aragonès, sol davant el PP al Senat

Aquest matí Pere Aragonès defensarà la llei d’amnistia al Senat en el debat muntat pel PP i boicotejat pels presidents autonòmics del PSOE. Aragonès, però, només intervindrà 10 minuts i després marxarà. La intervenció es podrà seguir en directe a ElNacional.

4. La supervivència del càncer de mama augmenta: la detecció precoç, clau

Un 90 % de les dones a qui s'ha diagnosticat càncer de mama, segueix amb vida cinc anys després del primer diagnòstic. Són dades del Departament de Salut en el dia mundial contra aquest càncer. Aquesta alta supervivència s’explica per la detecció precoç, i per això es fa una crida especialment a les dones que tenen entre 50 i 69 anys.

5. L’oli d’oliva segueix pels núvols: 5 trucs per gastar-ne menys

L’oli d’oliva continua augmentant de preu mes a mes, però tots els nutricionistes el consideren clau per tenir una dieta saludable. El Nacional publica avui 5 trucs per continuar-lo fent servir a la cuina però sense gastar-ne tanta quantitat. Els trobareu a La Gourmeteria.