Comença el dilluns 2 d'octubre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Carles Puigdemont assegura que “hi ha un camí a explorar”

Nova setmana políticament intensa en què el rei encarregarà a Pedro Sánchez que formi govern. En aquest sentit, Carles Puigdemont ha assegurat que alguna cosa es mou i demana a l’independentisme que explori el camí per recuperar la possibilitat de fer un nou 1 d’octubre. Ho va dir, precisament, en el sisè aniversari del referèndum.

2. Una enquesta pronostica un empat en cas de segones eleccions

La primera enquesta feta després de la investidura fallida d’Alberto Núñez Feijóo indica que si es repetissin eleccions a Espanya, el PP milloraria resultats a costa de Vox i de PSOE, però al final hi hauria un empat a 175 diputats entre els dos blocs. El sondeig és de Sigma Dos i el publica El Mundo.

3. Investigació oberta per saber què ha provocat la tragèdia de Múrcia

La policia científica confia a poder començar a investigar avui in situ les causes de l’incendi que va provocar la mort de 13 persones en una discoteca de Múrcia. Els investigadors també volen aclarir com és que les flames es van estendre tan ràpidament i perquè les víctimes van quedar atrapades.

4. Preocupació entre els Mossos pels episodis de violència a Vic, Lloret i Molins

Els Mossos d’Esquadra estan preocupats per l’increment de casos de violència com el que aquest cap de setmana hi ha hagut a Vic i a Lloret, en què hi ha hagut baralles amb armes blanques. A més, a Molins de Rei, un grup va assaltar un concessionari després d’un concert de festa major.

5. Canvis al Temps, al del Nacional.cat

Avui sí que hi ha canvis al Temps, però no a la previsió meteorològica que continua igual de calorosa i assolellada sinó al Nacional.cat. A partir d’avui, el Nacional.cat us ofereix el nou Temps en què Xavi Freixes fa servir imatges i gràfics d’última generació. La primera previsió, aquest vespre.