Un 45,1% dels catalans creu que la taula de diàleg entre el Govern i el govern espanyol serà útil per trobar una sortida al conflicte català, tal com assegura una enquesta realitzada per GAD3 per a La Vanguardia.

D'altra banda, un 52,4% dels preguntats opina que el diàleg entre governs no ajudarà en res la situació.

Enquesta LV

El 26,1 % dels consultats, quatre punts menys que al febrer, preferiria que hi hagués un referèndum d'autodeterminació. El sondeig reflecteix que gairebé el 30% dels catalans defensa una reforma de la Constitució, un altre 26% preferiria una millora en el sistema de finançament i només un 10%, un nou Estatut.

Enquesta LV

Segons aquesta enquesta, només un 14 % dels consultats recolzaria que els partits independentistes tornessin a proclamar la independència, mentre que més del 41% creu que s'haurien de negociar millores en l'autogovern i el finançament.

Enquesta LV

Així mateix, es reflecteix un cert repunt del suport a la independència, més del 45%, paral·lel a un descens del rebuig de la independència, que fa sis mesos fregava el 49% i ara cau per sota del 47%.

Enquesta LV

Aquest diari va publicar ahir una altra enquesta on assegurava que Esquerra Republicana s'asseguraria una victòria sobre Junts per Catalunya si avui se celebressin les eleccions a la Generalitat.

L'enquesta realitzada aquests primers dies de setembre preveu també que l'independentisme superaria el 50% del vots. Dins de l'arc parlamentari, ERC obtindria 42 escons, Junts 31 i la CUP 4. Un total de 77 escons independentistes.