El periodista Anton Losada ha advertit que la decisió dels socialistes de posar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, com a candidat, mostra tres errors. El primer seria, al seu entendre, menystenir la pandèmia. "Estem en la tercera onada, i en la tercera onada els socialistes exhibeixen públicament que primer va el partit i després la pandèmia", ha indicat.

El segon és que, tot i que tothom reconeix les dificultats de gestionar la Covid, això no significa que es valori positivament la gestió d'Illa, i que amb la decisió de deixar el ministeri això queda consagrat. "Una cosa és que entenguem les circumstàncies impossibles a les quals ha hagut de fer front Illa, i una altra cosa és que valorem bé la seva gestió. Aquesta decisió [de plegar] enfonsarà la seva valoració", ha pronosticat.

Al seu entendre, el tercer error és l'ús polític de la Covid. "Què respondrà Pedro Sánchez cada cop que algú l'acusi de polititzar la pandèmia, d'aprofitar políticament la gestió de la pandèmia?", s'ha preguntat. "Li faran falta molts PowerPoint per explicar-ho", ha afegit.