L'analista polític Antón Losada ha estat crític amb el govern en funcions de Pedro Sánchez respecte a la seva postura amb l'Open Arms. El vaixell es troba des de fa una setmana bloquejat al Mediterrani Central amb 121 persones a bord. Tot i que hi ha hagut diverses ciutats que s'han mostrat disposades a rebre'l, com València, Barcelona o Napoli, així com el mateix govern de la Generalitat, el govern de l'Estat no ha donat llum verda. 

Losada es dirigeix al president en funcions recriminant-li que, tot i les declaracions de Salvini assegurant que l'Open Arms hauria estat a temps d'arribar a Espanya considerant que demanar desembarcar a Itàlia era una "provocació política", no es pot permetre que el ministre d'interior italià "se'n surti amb la seva". El parlament italià ha avalat aquesta setmana un decret que eleva a un milió d'euros les multes per a les ONG que entrin sense permís en aigües territorials.

En un vídeo publicat al seu perfil de twitter, el gallec considera que al govern de Perdo Sánchez hi ha una "falta d'empatia" que li sembla una "vergonya". Losada considera que governar és "més que marketing i càlcul", que es tracta d'una "qüestió de principis". 

Avui, l'actor estatunidenc Richard Gere ha visitat el vaixell per mostrar el seu suport amb la situació de l'embarcació. Entre el centenar de refugiats s'hi troben una trentena de nens, dos del quals són nedons. L'organització necessita col·laboració com paquets de menjar, aigua, fruita i verdures mentre espera que algun port europeu els deixi desembarcar.