Els 13 dirigents catalans de Podem que van ser sancionats pels partits el passat mes de desembre per posicionar-se a favor de la unitat amb Sumar han abandonat la formació morada i a partir d'ara només militants als comuns. Segons informa Europa Press, fonts dels comuns han exposat que aquests dirigents deixaran la doble militància per mantenir només la de la seva formació. Altres dirigents destacats de Podem a Catalunya ja s'han donat de baixa anteriorment. És el cas de  la líder de la coalició En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, va donar-se de baixa recentment de la militància de Podem

La Comissió de Garanties Estatal de Podem va resoldre el 29 de desembre l'expedient contra aquests 13 dirigents i va acordar 9 mesos de suspensió de militància i 4 anys sense poder optar a càrrecs públics o orgànics del partit. Els 13 exmembres són l'exportaveu de Podem i exdiputat dels comuns al Parlament, Lucas Ferro; la diputada dels comuns al Parlament Yolanda López, i els exmembres de l'executiva i la direcció Marcos Galante, Laura Alzamora, Raquel Vernedas, Sarai Martínez, Loren Rider, Xavier Navarro, Ramon Espejo, Marta Gómez, David Petit, Rosa Trenado i Gerard Bargalló.

Crítiques sobre la sanció 

Aquests 13 dirigents no són els únics militants de Podem a Catalunya que han mostrat el seu rebuig a la deriva de la formació. Un total de 122 militants de la formació morada han signat un manifest anunciant que es donen de baixa del partit i en contra de la sanció "arbitrària i desmesurada" als exdirigents morats.

En l'esmentat manifest, es critica que la sanció sobre els dirigents afectats arriba "sis mesos després, a les portes de les primàries de manera totalment intencionada". També s'assegura que la sanció té l'objectiu d'impedir que hi hagi una candidatura que defensi la unitat amb els comuns. "Suposa una expulsió de facto del capital polític més gran que té l'organització a Catalunya, que inclou diversos regidors i una diputada", es recull al text en al·lusió a la diputada al Parlament Yolanda López, així com persones que tenen responsabilitats orgàniques, tècniques i públiques, que asseguren que no volen que hi hagi militants de primera i segona.

Els signants del manifest asseguren que se senten "orfes" en el procés de primàries que està en marxa a Podem, ja que no veuen possible una candidatura que defensi la unitat, i consideren que això és el preludi d'una ruptura definitiva amb els comuns.

 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!