Mercadona ja té un conveni col·lectiu per als propers cinc anys. La cadena de supermercats presidida per Juan Roig, que dona feina a uns 85.000 treballadors, ha signat un acord que garanteix una retribució mínima bruta de 1.300 euros al mes i un increment progressiu del salari base vinculat a l'IPC; a més d'introduir millores en els plusos de nocturnitat i fred. El pacte assolit garanteix que a la millora de l'IPC se sumin els complements propis de la política retributiva de la companya i que suposen increments d'un 11% anual fins al tram 5 de les seves categories professionals.

Segons un comunicat signat per la direcció de l'empresa, UGT i CCOO, el nou conveni col·lectiu "incorpora importants mesures de caràcter social i reforça els compromisos de Mercadona en matèria de conciliació de la vida familiar i laboral". Entre les noves mesures, inclou l'ampliació del permís de paternitat fins a les set setmanes, enfront de les cinc setmanes que recull la llei; i el cobrament del 100% del salari estant de baixa per incapacitat temporal fins als 18 mesos. Igualment, introdueix l'ampliació de l'excedència per fer-se càrrec dels fills fins que el menor faci els 12 anys.

Fitxatge per controlar  les hores

Els que tinguin al seu càrrec directe un menor de 12 anys que estiguin gaudint d'una reducció de jornada, quan s'esgoti l'edat màxima legal podrà sol·licitar un canvi de contracte a temps parcial fins als 15 anys del menor, i després tornar a temps total, si ho volen així. D'altra banda, el conveni preveu la possibilitat de sol·licitar excedència amb reserva del lloc de treball fins a tres anys en cas de violència de gènere, com també altres drets específics en aquests casos.

A més d'establir el sistema de fitxatge per controlar les hores dels treballadors, el nou marc estableix un màxim de dos dies a la setmana de deu hores; i incorpora la devolució de la borsa d'hores en dies complets quan siguin 12 hores o més. D'altra banda, fixa no partir jornades inferiors a 5 hores en temps totals. També recull per als treballadors de l'àrea logística un mínim de set caps de setmana lliures a l'any i calendaris anuals de la seva jornada laboral.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat