El baròmetre de gener del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que des del passat novembre dona projeccions territorialitzades mes a mes, preveu la victòria del PSOE tant al País Valencià com a les Illes Balears en cas d’unes eleccions espanyoles.

En el cas del País Valencià, la projecció dona un resultat completament diferent al del mes de desembre, quan Ciutadans era la formació que va assolir la primera posició. Ara, amb Toni Cantó com a candidat a les eleccions autonòmiques del mes de maig i amb un augment important de la ultradreta de Vox ―del tot imperceptible a Catalunya―, el partit liderat per Albert Rivera quedaria relegat a la tercera posició.

En concret, el CIS apunta a una victòria del PSOE amb un 27,6% dels vots, seguit de Compromís, amb un 19,4%. La tercera posició seria per a Ciutadans, amb un 13,5, frec a frec amb el PP amb un 13,2. Per la seva banda, Vox millora resultats i ara el 4,9 per cent dels votants valencians apostarien per la formació d’ultradreta.

Aquestes dades contrasten amb les del CIS de desembre, que atorgaven la victòria a Ciutadans (19,7%), seguit del PP (18,8), Compromís (17,4), PSOE (14,2) i Vox (3,9).

Balears, feu socialista

Pel que fa a les Illes Balears, l’arxipèlag es manté com a feu del PSOE en cas d’eleccions espanyoles, amb victòria per a aquesta formació amb un 27,3% dels vots. En segona posició s’hi trobaria Unidos Podemos, que trauria un 15,2%, mentre que la tercera plaça seria per a Ciutadans, amb un 10,6%.

Per la seva banda, el PP quedaria en quart lloc amb un 7,6%, amb el partit ultra Vox cada cop més a prop, amb un 6,1%.