Esquerra Republicana seria el partit més votat a Catalunya en unes eleccions espanyoles segons els resultats del CIS, que atorguen la segona posició al PSC. En concret, ERC trauria un 22,7 per cent dels vots, mentre que el PSC sumaria un 21,6%. Per la seva banda, Vox quedaria en un residual 0,9 per cent dels vots.

ERC continua així amb la primera posició, tot i que baixa unes dècimes respecte al CIS del mes de desembre, quan va sumar un 23,4% dels vots.

Pel que fa als socialistes, la tendència és a l’alça, ja que al desembre van aconseguir un 20,1%. La tercera posició seria per als comuns, que compten amb el suport d’un 13,3% de l’electorat, sensiblement inferior al 14,2 que li va atorgar el CIS anterior.

Per la seva banda, el PDeCAT sumaria un 5% dels vots, un resultat que baixa el resultat del mes de desembre, que va ser del 6,8%. Quant a Ciutadans, aquesta formació quedaria en quarta posició amb un 8,9% (respecte a un 8,3 al desembre), i el PP trauria un 4,8% (un 5% al desembre).

 

 

Finalment, Vox no experimentarà cap augment de vots a Catalunya malgrat la tendència general a l’estat espanyol, i es manté en el mateix resultat que al desembre, un residual 0,9% que, de fet, col·locaria el partit ultra per sota del Pacma, que sumaria un 1,3% dels vots.