Els famosos ensenyant casa seva és un format periodístic que sempre ha tingut molt d'èxit. Els que ja tenim una edat (o dues) vam créixer veient portades de la revista Hola amb tota mena de gent protagonitzant un reportatge que sempre tenia el mateix títol “_____  nos muestra su casa” i només canviava el nom de la (o del) protagonista, que vostè pot escriure a conveniència a sobre la línia de punts.

Amb els anys vaig descobrir que algunes d'aquestes peces es feien llogant una casa a una agència especialitzada en habitatges de luxe, o bé contractant un decorador perquè donés vida a una llar que tenia una personalitat comparable a la del pis mostra de la promoció d'apartaments de Marina d'Or en la 135a línia de platja.

La gràcia de la cosa era que el lector mirés el seu piset de 56 metres quadrats amb mobles de l’Ikea de segona mà i pensés que la seva vida de merda podria ser la del famós. Un famós, per cert, que tenia un menjador de 180 hectàrees al centre del qual hi havia un moble fet amb metacrilat i ullals d'elefant. Ep, però el lector acceptava la humiliació visual, inclosa la del moble, perquè qui ensenyava la casa era un famós amb glamur. Quin glamur? Bé, la majoria de cops no haver pencat en sa vida i viure d'un cognom. Per això ho acceptàvem alegrement.

Ens encanta veure les cases de gent famosa que pertany a una classe social que no és la nostra, però no suportem les megacases de gent que creiem que són com nosaltres (o que exigim que siguin com nosaltres) i que han aconseguit guanyar prou diners com per tenir-ne una. Per això va haver-hi tanta polèmica amb “el casoplón” de Pablo Iglesias o ara amb el de Zapatero. La gent “d'esquerres” no pot tenir una casa amb més de dos vàters. En canvi l'opinió pública accepta amb il·lusió que la gent de dretes, els “famosos” que ho són pel sol fet de ser famosos, o paràsits socials diversos tinguin tants vàters com dits a les mans i als peus. Perquè la xifra de vàters són el que marca la línia.

Per tant, que Albert Rivera no pateixi, perquè no hi haurà cap mena de polèmica amb la nova casa que compartirà amb la seva nova parella, com no n’hi va haver quan fa dos anys ja va estrenar l'anterior casa amb l'anterior parella.

Com vaig dir llavors i insisteixo ara, m'importa molt poc que Rivera i Malú paguin 7.200€ mensuals pel lloguer de 2.700 metres quadrats edificats en una parcel·la de 14 mil, amb cinc habitacions, dues piscines, pàrquing per a 9 cotxes, gimnàs, spa, sala de cinema i... SET vàters! M'importa zero, però m'inquieta molt això de tenir més vàters que habitacions. Imagino que donen servei al cinema i a la piscina. Perquè imagini's que en qualsevol dels dos llocs pateixes una incidència en el trànsit intestinal i els altres 5 estan ocupats... Un desastre.

I encara m'inquieta més la quantitat de paper de vàter que han de gastar mensualment i, sobretot, les vegades que han de trucar al llauner perquè s'espatlla el mecanisme de la cisterna. Amb 7 vàters i amb la facilitat que s'espatllen les cisternes, pobre home (o pobra dona) ja deu viure allà. I segurament per això necessiten tants vàters. O sigui, és el peix que es mossega la cua. O dit d'una altra manera: vàter crida vàter.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat