Toc, toc, toc!
- Suuiiiií!
- Hola, sóc la justícia, aquella que cada els visita amb una coseta o una altra!
- Passi, passi, que ja li tinc preparat uns productes per berenar. I què, avui què ens porta?
- Doncs miri, dues sentències de Tribunals Constitucionals que retraten perfectament a qui ha redactat cada una i una de l'Audiència Nacional espanyola que, en el fons, és el dit que ens assenyala el camí i, sense voler-ho, ho explica tot.
- Ah, doncs parlant d'explicar, expliqui's sisplau!
- Apunti...

El Tribunal Constitucional espanyol ha desestimat el recurs d'empara (Oooooooh, quina sorpresa més sorpresiva) que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, havia presentat contra la sentència del Suprem que la va condemnar a onze anys i mig de presó per sedició. Curiosament és una bona notícia perquè ara permet dur el cas al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. I ja se sap que més amunt dels Pirineus la llei funciona molt diferent que a la Meseta. I dic “diferent” perquè servidor de vostè voldria passar la castanyada a casa i no en un establiment penitenciari acusat de vagi a saber què. Per tant, Carme Forcadell ja pot anar a buscar una justícia “diferent” a Europa, aquell indret on en Valtònyc ja hi és des de fa temps. Ell, de cos present. I el seu cas, de cos judicial.

Va és allà perquè més avall dels Pirineus va ser condemnat a tres anys i mig de presó per les lletres d'unes cançons que ses senyories hispanes van considerar injúries a la corona, enaltiment del terrorisme i amenaces de mort. L’Estat espanyol el vol extradir i la decisió de la justícia belga la sabrem el 23 de novembre, quan es pronuncií el Tribunal d'Apel·lació de Gant. Però abans, aquest òrgan ha volgut consultar al Tribunal Constitucional del seu país què diu la seva llei sobre qüestions relatives a llibertats d'expressió i monarquies. I en funció d'això, posar en marxa o no l’euroordre. I la resposta ha estat... bé, com li ho diria jo ara?... Estratosfèrica? Apustuflant? Megarringolenga al l'enèsima potència? O posi aquí la seva paraula ________.

És que derivat de la consulta provocada per en Valtònyc, el TC belga ha decidit derogar la llei vigent en aquell país des del 1847 i que castigava amb fins a tres anys de presó qui insultés al rei. Al seu. L'argument és que la norma ni respecta la llibertat d'expressió, ni s'ajusta a la Constitució del país, ni tampoc al Conveni Europeu de Drets Humans. O sigui, com per resumir la cosa, la justícia espanyola ha democratitzat encara més la justícia belga pel que fa a la seva llibertat d'expressió. SEN-SA-CI-O-NAL!!!

I, mentre, a Espanya, el país on mai no hi passa res, l'Audiència Nacional ha condemnat a dos anys de presó l’extresorer del PP Luis Bárcenas, conegut també com “Luís se fuerte”. Per haver pagat unes obres a la famosa seu del PP del carrer Gènova de Madrid abonant un milió setanta-dos mil euros amb... DINER NEGRE! Ull, que un milió d'euros és molt. I si tens aquesta quantitat per pagar unes obres, que és com la morralla, quants milions més en B has d'haver generat? I si en tens tants, d'on han sortit? De rifes de cistelles de Nadal, ho dubto. ¿Algú investigarà què ha passat aquí de veritat, quina és la xifra total generada il·legalment i per què i com, o estan massa ocupats en casos com el d'en Valtònyc i la perillosíssima Carme Forcadell? Doncs ja li responc jo la pregunta...

- Toc, toc, toc!
- Suuiiiiiií!
- No.
- No, què?
- No, que la resposta és que no. Que no s'investigarà res, que el partit seguirà funcionant com si no hagués passat res, que ningú tornarà un euro i que, com sempre, no passarà res perquè quan algú del PP per fi obri boca -avui estaven tots Belinda total- dirà que això és el passat i que eren “coses de Luís”. Ah, i a sobre, afegiran: ¿Ho veuen com la justícia a Espanya funciona fantàsticament bé i fa neteja de corruptes?