Macchia d'Iserna és una petita comuna italiana amb poc més de mil habitants situada al sud-oest de la península itàlica en la qual té des de 2006 la seva seu DR Automobiles, un fabricant de cotxes no molt conegut a Espanya que ofereix solvents SUV de baix cost fabricats a la Xina, però amb un toc italià. Amb la intenció d'ampliar la seva xifra de negoci, DR Automobiles acaba de llançar una nova marca, Sportequipe. Entre els models que té previst presentar aquesta firma figuren, a més de l'enorme SUV de 7 places Sportequipe S7, un interessant utilitari urbà elèctric: el Sportequipe S1. A Dàcia comencen a fer-se preguntes.

Sportequipe S1
Sportequipe S1

Model d'accés

El Sportequipe S1 és el model d'accés a l'àmplia i seductora gamma de vehicles que la marca presentarà en els propers mesos. Es tracta, en concret, d'un petit cotxe urbà que recorda lleument al Smart i que destaca pel seu equipament tecnològic i la seva condició de vehicle completament elèctric. El preu encara no s'ha fet públic; però, si és ajustat, posarà les coses molt difícils a marques com Dàcia i, per descomptat, a models obsolets com el Kia Picanto

Com és?

Cridaner, petit i molt italià. Les imatges no enganyen i el S1 té aquest estil particular que converteix cada cotxe que surt d'una fàbrica transalpina en un objecte de desig. És clar que no és el Fiat 500 de Dante Giacosa, però la seva estampa és seductora: en la part davantera, tenim una graella flanquejada per uns grups òptics grans i, sota, uns llums LED verticals per a conducció diürna. Darrere, un ampli espòiler ens recorda que el S1 té cor esportiu i diversos elements en negre contrasten amb la resta de la carrosseria. El cotxe mesura 3,2 metres i, encara que no té grans luxes, inclou tot el necessari per a un cotxe urbà que farà molt parlar.