El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, s'ha mostrar ambigu sobre la presa rusa de Bakhmut, anunciada aquest dissabte pel grup de mercenaris Wagner, i ha declarat aquest diumenge que "creu" que Rússia "no ha pres" la ciutat. Zelenski ha tret importància estratègica a l'enclavament en el marc de la invasió russa a Ucraïna i ha afirmat que a Bakhmut "no queda res", que només hi ha "edificis destruïts". El ministeri de Defensa rus, pel contrari, ha afirmat oficialment que ha pres Bakhmut i el president Vladimir Putin ha felicitat aquest diumenge al grup Wagner i l'exèrcit rus per l'operació. 

El líder ucraïnès ha fet les declaracions preguntat per la premsa en una reunió amb el president dels Estats UnitsJoe Biden, durant la cimera del G-7 a Hiroshima, Japó. En el marc d'aquesta mateixa reunió, Biden ha anunciat un nou paquet d'ajuda militar amb artilleria i vehicles blindats per l'exèrcit ucraïnès. Segons ha expressat Volodímir Zelenski directament a un periodista que li preguntava per la presa russa de Bakhmut, anunciada ahir pel grup de mercenaris Wagner i en un principi negada per Ucraïna, "el que vostè ha d'entendre és que a Bakhmut no hi ha res, han destruït tots els edificis". El president ucraïnès ha dit que "de moment, Bakhmut només existeix als nostres cors", perquè "no hi ha res", només "soldats russos morts".

Biden anuncia més armes i blindats per Ucraïna

Durant la reunió que han tingut aquest diumenge Joe Biden i Volodímir Zelenski a la cimera del G-7 d'Hiroshima, el president estatunidenc ha anunciat un nou paquet d'ajuda militar per Ucraïna. Sense especificar la dimensió o cost de l'ajuda, Biden ha explicat que aquest nou paquet inclou armes d'artilleria i vehicles blindats. Zelenski ha agraït la nova ajuda i ha afirmat que està "espatlla amb espatlla" amb el president americà per fer front la invasió russa.

Zelenski demana més suport a les democràcies occidentals

En el marc de la cimera del G-7 a Hiroshima, a la qual ha estat invitat, Zelenski ha demanat més suport a les democràcies occidentals per fer front l'invasió rusa. Segons el president ucraïnès, "els aliats i socis hem arribat a tal grau de cooperació per assegurar el respecte a la democràcia, la llei i la llibertat" que "qualsevol que vulgui agredir un país democràtic ha vist la resposta que es trobarà". 

Wagner anuncia la presa de Bakhmut

El grup de mercenaris Wagner, al servei de Rússia, va anunciar aquest dissabte a la tarda la presa de la ciutat ucraïnesa de Bakhmut, després de mesos de combats i desenes de milers de baixes, pel qual ha estat un dels punts calents de la guerra. El líder del grup, Yevgueni Prigozhin, ho va afirmar ahir en un vídeo emès en el qual apareixen mercenaris a l'estació de tren de la ciutat, mentre que Ucraïna va negar la notícia: "la lluita segueix". "Quan vegis a Biden, fes-li un petó al cap i saluda'l de part meva", va dir Prigozhin a Zelenski al vídeo.