Ucraïna no es dona per vençuda a Bakhmut. En els últims dies, les forces ucraïneses han alliberat zones substancials al nord i sud de la ciutat oriental de Bakhmut, epicentre dels combats des de fa més de 8 mesos. Així ho hauria afirmat la viceministra de Defensa d'Ucraïna, Hanna Maliar. "Les nostres tropes han alliberat uns 20 quilòmetres quadrats dels suburbis de Bakhmut al nord i sud de la ciutat, ha dit des del canal de Telegram. 

Malgrat tot, aquestes afirmacions no han pogut ser verificades i molts observadors pensen que el progrés ha estat molt més modest del que es destaca des d'Ucraïna, segons recull la CNN. Maliar ha reconegut que Rússia també avança posicions a Bakhmut, amb paracaigudistes i "destruint la ciutat amb artilleria".

"L'enemic té un avantatge en termes de nombre de persones i armes. Al mateix temps, a causa de les accions del nostre exèrcit, ha pogut implementar els seus plans en el sector de Bakhmut des de l'estiu passat", ha afegit. 

Ucraïna assegura haver neutralitzat l'arma més poderosa del Kremlin

Ucraïna podria haver neutralitzat l'arma hipersònica més potent del Kremlin, fent caure sis dels sis míssils Kinzhal llençats a Kíiv. Tot i que hauria tingut un cost alt. Hores després s'hauria sabut que aquest combat intens nocturn hauria fet malbé un sistema de defensa aèria Patriot. 

Nit d'intensos bombardejos: Ucraïna assegura haver neutralitzat l'arma més potent de Putin
 

Iuri Ihnat, portaveu del comandament aeri d'Ucraïna, ha dit que Moscou també havia bombardejat la capital amb nou míssils Kalibr i tres coets balístics, sis drons d'atac i tres de reconeixement, recull el The Guardian. Tots haurien estat caiguts, comenta dient que haurien frustrat el que anomenen terrorisme aeri. 

Ucraïna ataca les forces russes Lugansk

Per altra banda, Ucraïna ha dut a terme nous atacs contra les forces russes, suposadament, dirigits a centres de comandament i control russos, molt per darrere de les primeres línies enemigues. I aquest nou atac arriba just abans de la ja esperada contraofensiva, amb explosions a la ciutat de Lugansk, tal com ressalta el diari britànic The Guardian. 

Ucraïna ataca les forces russes de Lugansk abans de l'esperada contraofensiva
 

S'haurien vist columnes de fum sobre una escola d'aviació a la ciutat oriental, utilitzada ara per l'exèrcit rus. Funcionaris locals instal·lats per Moscou han dit que Kíiv va fer servir míssils de llarg abast Storm Shadow, subministrats pels britànics. Segons sembla, un edifici administratiu hauria resultat malmès. 

 

Imatge principal: soldat ucraïnès a Bakhmut / Efe