L'estira-i-arronsa entre el grup de mercenaris de Wagner i el govern de Vladímir Putin continua. Després que els mercenaris amenacessin de marxar del front i denunciessin la manca de munició, Wagner ha afirmat que la situació al front de Bakhmut és "difícil", una afirmació que ha escandalitzat Moscou. El Kremlin té una línia molt estricta de negar qualsevol fracàs a la invasió d'Ucraïna. "La situació general a l'àrea de l'operació militar especial està sota control", ha sentenciat el ministeri de Defensa rus, segons recull The Guardian. Tot plegat, ha molestat als mercenaris a primera línia de foc que han convidat el ministre rus de Defensa, Serguéi Shoigú, a deixar-se caure al front

 Quines són les implicacions que Wagner sigui catalogat com a grup terrorista?

El cap del grup de mercenaris russos Wagner, Ievgueni Prigozhin, ha convidat al ministre Shoigú a visitar la ciutat ucraïnesa de Bakhmut per valorar la situació al terreny de primera mà. "Tenint en compte la difícil situació operativa, així com els seus molts anys d'experiència en operacions de combat, li demano que vingui al territori de Bakhmut, que està sota el control d'unitats paramilitars de la Federació Russa, i avaluï de manera independent la situació actual", afirma Prigozhin en una carta al titular de Defensa rus. 

Es tracten d'unes paraules enverinades, ja que cal tenir en compte que el líder del Grup Wagner ha estat especialment crític amb els líders russos, dels quals ha arribat a dir en un vídeo: "Van venir aquí com a voluntaris (els mercenaris de Wagner) i moren perquè vostès s'engreixin als seus despatxos de caoba". Malgrat l'aparent to formal, la relació entre Wagner i Moscou cada cop és més complicada. En la mateixa missiva, Prigozhin ha afegit que als flancs del seu grup, que protegeix l'exèrcit regular rus, "l'enemic ha efectuat una sèrie de contraatacs exitosos".

Situació complicada per a Rússia

Malgrat que volen mostrar-se sempre com una gran força militar, algunes veus del Kremlin han reconegut que es tracta d'un moment complicat per l'Exèrcit rus a Ucraïna. "L'operació militar especial continua. És una operació molt difícil i, és clar, certs objectius s'han aconseguit en un any", ha afirmat el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov.

Es tracta, doncs, d'un reconeixement en veu baixa de les altes esferes russes, que veuen que més d'un any després, cosa que auguraven com una invasió ràpida, se'ls ha enquistat. No obstant això, el govern rus no manté un discurs pessimista. Per exemple, Peskov ha destacat que les forces russes "han alliberat importants territoris al Donbass" i confia que més territoris segueixin aquest camí. El portaveu del Kremlin ha justificat la lentitud amb què avança Rússia a la guerra amb què es tracta d'"una operació militar especial" i "no una guerra", i amb l'"intent de salvar ciutats i vides humanes".