La petició del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, a la reina de tancar el Parlament britànic ha portat cua. La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, s'ha mostrat indignada i ha assegurat en una entrevista al Channel 4 que "tancar el Parlament per tal de forçar un Brexit sense acord el qual tothom sap que perjudicarà la gent del Regne Unit no és una democràcia, és una dictadura".

"Si la Cambra dels Comuns no atura els plans de Johnson, aleshores avui passarà a la història com el dia en què va morir la democràcia parlamentària", ha advertit severament Sturgeon. La líder escocesa ha mencionat que fins i tot l'speaker del Parlament ha afirmat que "això és un atac a la democràcia".

Finalment, Sturgeon ha cridat tots els parlamentaris a treballar per aturar els plans de Johnson i bloquejar un Brexit sense acord. 

La reina Elisabet d'Anglaterra ha aprovat suspendre el Parlament a partir de la segona setmana de setembre fins al 14 d’octubre, tal com li ha demanat aquest dimecres al matí l'executiu Johnson. La reobertura de Westminster es produirà el 14 d'octubre, només 15 dies abans del 31 d'octubre, data definitiva del Brexit.