La reina Elisabet d'Anglaterra ha aprovat suspendre el Parlament a partir de la segona setmana de setembre fins al 14 d’octubre, tal com li ha demanat aquest dimecres al matí l'executiu Johnson

Un comunicat oficial de la Casa Reial confirma que Westminster aturarà la seva activitat parlamentària d'aquí a dues setmanes i quedarà així bloquejat durant quatre setmanes més. El 14 d'octubre la Reina Elisabet presidirà la cerimònia formal d'obertura del nou curs polític, amb l'anomenat discurs de la Reina, quan el primer ministre, Boris Johnson exposarà els principals eixos del seu govern i els plans per a després del Brexit. Això es produirà només 15 dies abans del 31 d'octubre, data definitiva del Brexit.

La idea de bloquejar el Parlament ha generat polèmica perquè els terminis impediran als diputats de la oposició intentar frenar una sortida de la Unió Europea sense acord.

La maniobra Johnson per forçar el Brexit

El primer ministre britànic, Boris Johnson ha expressat obertament en múltiples ocasions la seva intenció de divorciar-se de Brussel·les. La sortida del Regne Unit de la Unió Europea està prevista, de moment, per al 31 d'octubre i l'executiu de Johnson està intentant renegociar l'Acord de Retirada que hi ha ara mateix sobre la taula, però no descarta abandonar el bloc sense un pacte.

Amb aquesta maniobra, Jonhson ha aconseguit deixar sense temps la resta dels grups de l'oposició, que no tindran temps de bloquejar el Brexit imminent amb tràmits parlamentaris. 

El Parlament britànic reobrirà les seves portes tres dies abans de la reunió del Consell Europeu del 17 d'octubre, quan Johnson confia que pot formalitzar un nou acord amb els països restants del bloc comunitari. Fins el dia 31 la cambra dels comuns encara tindria temps per a debatre i votar un nou pacte. 

El líder de l'oposició laborista, Jeremy Corbyn ja ha enviat una carta a la Reina Elisabet on li ha expressat la seva preocupació pels plans de Johnson i li ha demanat una audiència privada per a abordar l'assumpte. També ho ha fet la líder del Partit Liberal Demòcrata, Jo Swinson.