La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, i el líder de l'oposició al Parlament de Westminster, el laborista Jeremy Corbyn, han demanat que el nou primer ministre britànic que convoqui eleccions generals al Regne Unit un cop es consumi la dimissió de l'actual premier, Theresa May, el pròxim 7 de juny.

Sturgeon ha destacat els "profunds desacords" amb la gestió del Brexit que ha tingut amb May, però, alhora, li ha agraït els serveis prestats al país i ha recordat que el lideratge del govern britànic en aquests temps és complicat. Situació que, ha dit, que només se solucionarà amb un segon referèndum pel Brexit al temps que ha demanat unes noves eleccions generals.

Per últim, la primera ministra escocesa ha alertat sobre la possibilitat que un 'brexiter' es converteixi en el nou primer ministre britànic, fet que no s'havia donat fins ara, ja que tant David Cameron com Theresa May son partidaris de mantenir el Regne Unit dins la Unió Europea, que amenaci amb una sortida de la Unió sense cap acord amb Brussel·les.

En el cas que el nou primer ministre fos partidari del Brexit, Sturgeon ha apostat per què Escòcia "tingui l'opció de convertir-se en un país independent", unint així la dimissió de May amb l'anunci del nou referèndum d'independència abans del 2021, fet al que, de moment, el govern britànic s'hi oposa.

Corbyn, exigeix eleccions "immediates"

Per la seva part, el líder de l'oposició i dels laboristes, Jeremy Corbyn, ha exigit, després de conèixer la dimissió de May, al seu successor "ha de deixar escollir als ciutadans el futur del país" mitjançant la convocatòria "immediata" d'eleccions generals al Regne Unit.

En un missatge a les xarxes socials, Corbyn ha insistit en la idea que May portava mesos sense poder governar de forma efectiva el país ni, alhora, liderar el partit conservador davant la "divisió i desintegració" provocada pel Brexit.

Alhora, el lider laborista ha asseverat al partit Conservador assegurant que "ha fallat al país" amb el tema del Brexit ja que no ha estat capaç d'arribar a un acord de sortida i ha estat incapaç "de millorar la vida de les persones".