La primera ministra britànica, Theresa May, ha anunciat aquest dimarts un nou acord per al Brexit que obre la porta a un segon referèndum. Amb l’objectiu de trobar un terreny comú que permeti ratificar-lo en cambra parlamentària i sortir de l’atzucac actual, May ha admès en una compareixença des de Londres que ha escoltat les “preocupacions” de l’espectre polític, oferint noves concessions als diputats.

A més, ha afirmat que després de fins a tres intents fallits per obtenir la llum verda de Westminster a l’Acord de Retirada, el Regne Unit no marxarà de la UE sense un acord ampli. Entre les novetats del que ella mateixa ha batejat com “nou acord” per al Brexit hi ha celebrar una votació sobre si fer o no un segon referèndum i mantenir el país a la unió duanera de forma “temporal”. 

Segons May, la legislació per al nou acord inclourà el requisit de consultar els diputats britànics si volen o no un segon referèndum, ara bé, el requisit s’aplicaria només si li aproven l’acord que permetria implementar l’Acord de Retirada. D’aquesta manera, la primera ministra entén que aquells que demanen un segon referèndum - com els escocesos de l’SNP- podran votar a favor del nou acord.