La guerra a Ucraïna acabarà en una taula de negociacions, segons ha dit el primer ministre britànic, Rishi Sunak, que ja ha promès al president ucraïnès, Volodímir Zelenski, el "millor lloc possible per tenir aquestes converses". Malgrat aquests bons pronòstics, Sunak és conscient que no és el millor moment per mantenir aquestes converses i, per ara, s'ha compromès a brindar suport addicional a Ucraïna per garantir que tingui avantatge sobre el camp de batalla. 

Aquestes paraules de Sunak han arribat quan el mandatari britànic s'ha encaminat a la primera cimera entre Regne Unit i França en cinc anys, que ha marcat una clara diferència amb el seu predecessor Boris Johnson. L'exprimer ministre hauria pressionat Sunak, instant al Regne Unit a enviar avions i tancs per ajudar a Ucraïna per "acabar la feina". 

"Estem donant capacitació per fer servir aquestes capacitats. Tot està en marxa, a més d'ajudar a defensar-se dels atacs que enfronten particularment a la seva infraestructura nacional crítica. Ara, aquest hauria de ser l'enfocament de tots", ha exposat. 

"Per descomptat, això acabar com tots els conflictes, en una taula de negociacions, però aquesta és una decisió que ha de prendre Ucraïna. I el que hem de fer és posar-los en el millor lloc possible per tenir aquestes converses en el moment que tingui sentit per a ells", ha recalcat. Ara bé, també ha ressaltat que la "prioritat ha de ser donar-los els recursos, a capacitació i el suport que necessiten per avançar i crear avantatges en el camp de batalla". 

La batalla de Bakhmut, la més mortífera de la guerra

Mentrestant, els soldats ucraïnesos estan sent colpejats per tres llocs diferents per les tropes russes que intenten capturar Bakhmut, una ciutat a la regió oriental de Donetsk, que s'ha convertit en el focus d'una de les batalles més llargues i mortíferes des que va començar la guerra.  Aquest divendres s'ha sabut que les autoritats ucraïneses continuaran intentant mantenir la ciutat, tot i que les baixes són molt importants. Ucraïna perd entre 100 i 200 soldats al dia, i alguns diuen que la raó és més política i simbòlica que pràctica. Retirar-se de la ciutat, després que tants soldats hagin mort per intentar defensar-la, seria complicat d'explicar.  

Per ara, Ucraïna no contempla marxar de la ciutat, ja en ruïnes. El president ucraïnès ha dit aquesta setmana a la CNN que retirar-se de Bakhmut "obriria el camí" perquè les tropes russes ataquessin les ciutats veïnes de Kostiantinivka i Kramatorsk, controlades per Ucraïna. Kramatorsk ha estat tranquil·la en les últimes setmanes perquè les tropes russes han concentrat els seus esforços a Bakhmut. 

Els soldats sobre el terreny i analistes internacionals, segons recull el The Guardian, creuen, però que l'alt nombre de soldats ucraïnesos morts a Bakhmut, podria ser una de les raons per les quals els líders d'Ucraïna no han estat disposats a rendir-se, també per la raó per la qual haurien de fer-ho. 

Més de 5.000 soldats russos morts al dia

Saber quants soldats russos han mort a Ucraïna no és una tasca fàcil. Segons les dades que ha publicat la prestigiosa revista The Economist, la xifra és molt alta. De fet, haurien mort més soldats russos a Ucraïna que no pas en totes les altres guerres on el Kremlin ha participat des de la Segona Guerra Mundial. D'aquesta manera, amb dades de la revista, a la guerra d'Ucraïna haurien mort des del febrer del 2022 uns 65.000 soldats russos. Mentre que en la guerra de Txetxènia, entre el 1994 i el 1996 i també entre 1999 i el 2009, van ser 18.500 i a l'Afganistan 15.000. 

La mateixa publicació constata que a Txetxènia morien entre 95 i 185 soldats russos per setmana. Mentre que a l'Afganistan eren entre 130 i 145. A Ucraïna la dada és molt més elevada amb diferència. La mitjana setmanal és de 5.000 soldats i mercenaris. 

 

Imatge principal: el president ucraïnès, Volodímir Zelenski / Efe