El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, d'abandonar la pagesia en el seu “pòquer” amb Carles Puigdemont. En un acte de precampanya per a les eleccions europees del pròxim 9 de juny a Cieza, Múrcia, el líder dels populars ha carregat contra el líder socialista, a qui ha retret fer un “ús personal” de les institucions. “Mentre Sánchez i Puigdemont juguen al pòquer amb els nostres diners i les nostres institucions, nosaltres parlem de les solucions als problemes de la gent”, ha afirmat Feijóo al míting. El popular també dit que la candidata socialista al 9-J i vicepresidenta del govern, Teresa Ribera, "ha menyspreat" l'agricultura en els últims cinc anys al capdavant de l'executiu.

La cap de llista dels populars a les eleccions europees, Dolors Montserrat, que també ha participat en l'acte, ha afegit que el PP “és el partit del camp, la seva veu, i el defensa a Europa davant la criminalització que fa l’esquerra d’ell, la competència deslleial i l’abusiva burocràcia”. “Clar que s’ha de lluitar contra el canvi climàtic, però els primers que ho fan són els treballadors del camp, i quan la situació es complica amb la inflació, crisis, sequera, guerra o pandèmia, s’han de flexibilitzar les exigències amb els que garanteixen els nostres aliments”, ha afirmat Montserrat.

 “Si els pagesos, ramaders i pescadors voten el PP, el PSOE haurà perdut les eleccions”

Feijóo ha demanat a les organitzacions agràries majoritàries que es mobilitzin el pròxim 9 de juny. “No deixem que els que van a votar decideixin per tots”, ha animat. “Ens hi juguem molt, no tornarem a tenir aquesta oportunitat fins d’aquí a cinc anys”, ha continuat. De fet, el líder dels populars ha afegit que "si els pagesos, ramaders i pescadors voten el PP, el PSOE haurà perdut les eleccions". Segons Feijóo, el PSOE ha governat des de la "prepotència" i el "sectarisme", i ha posat com a exemple que ha desprotegit els ramaders dels llops, ha fet boicot a les maduixes de Huelva i ha criminalitzat el sector carni.

Feijóo promet defensar els pagesos a la UE

El líder dels populars s’ha compromès a defensar els interessos dels pagesos a les institucions europees. D’entre les propostes que ha fet, Feijóo ha dit que aconseguirà una assegurança que els protegeixi contra les gelades, que no enfrontarà el sector agrari i ramader amb el medi ambient, i que reduirà les tasques burocràtiques. També ha anunciat que, si aconsegueix els vots del camp, el consell d’Agricultura europeu assumirà les competències ambientals i d’aigua, i que inclourà la regulació de les relacions amb països exportadors de manera que es compleixin les clàusules de competència lleial sobre les condicions higièniques i sanitàries, així com els nivells de qualitat que han de tenir els productes que la Unió Europea importi. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!