Estem d'enhorabona, tanda de ruixats i tempestes irregulars sense fi. Ens trobem immersos en una zona inestable i de baixes pressions que es tradueix a ruixats, tempestes i calamarsades cada dia, donant fe a la dita del maig. Atenció perquè els darrers dies s'han vist crescudes sobtades de rieres i fins i tot algun tornado, fenòmens que es podran repetir els dies vinents! Em plourà pel pont de la segona Pasqua? On pedregarà? Fins quan s'allargarà aquesta tongada de xàfecs primaverals diaris? T'ho expliquem al següent vídeo

 

On i quan no plourà durant el pont de la segona Pasqua?

Dissabte els ruixats i tempestes més importants els trobarem de nou a tota la zona prelitoral, així com a l'interior del quadrant nord-est. De bon matí ja passaran els primers ruixats que circularan ràpidament de sud-oest a nord-est afectant qualsevol punt. A la tarda els xàfecs acompanyats de llamps i calamarsa es concentraran sobretot al prelitoral, al nord-est i al Pirineu. En canvi, a trams de la costa i de Ponent en quedaran més al marge, amb estones de sol.

Diumenge els ruixats i les tempestes es concentraran sobretot a l'oest del país. Atenció perquè durant la segona meitat de la jornada les tempestes seran intenses i fins i tot es podria organitzar una violenta línia de tempestes afectant les comarques de l'oest de cara a final del dia. La façana litoral quedarà al marge de la pluja, i hi haurà clarianes.

Dilluns, dia de Pasqua Granada, es repetiran els ruixats i les tempestes. Xàfecs sobretot a la tarda i al nord-est, però també n'hi haurà en altres punts del prelitoral i del Pirineu. A la zona de Ponent i alguns trams del litoral en quedaran al marge fins i tot amb clarianes.

Fins quan tindrem xàfecs primaverals? 

La previsió del temps ens segueixi marcant que seguirem dins d'una zona de baixes pressions i inestable. Així doncs, tot fa indicar que després d'un pont de la segona Pasqua ple de ruixats i tempestes, continuarem immersos en aquesta dinàmica els dies posteriors, i ja fins quasi el juny fent honor a la dita de quan plou per Sant Pere regal, plou 40 dies de comptat. Xàfecs que ens sovintejaran cada dia o més ben dit cada tarda, preferentment a punts de muntanya i del nord-est. En canvi les comarques de Ponent i trams del litoral quedaran al marge d'aquestes pluges, i hi haurà grans clarianes. Tot això amb unes temperatures a ratlla, sense calorades a la vista.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.