El president rus, Vladímir Putin, viatjarà a la Xina el mes de maig per conversar amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, en el que podria ser el primer viatge a l'estranger del president rus durant el seu nou mandat presidencial, segons han dit fonts a Reuters. "Putin visitarà la Xina", ha dit una de les fonts. Els detalls han estat confirmats de forma independent a l'agència de comunicació per altres quatre fonts, que també van parlar sota condició d'anonimat. 

Es creu que el viatge de Putin a la Xina, tindrà lloc durant la segona quinzena de maig, segons la font. La Xina, que va felicitar Putin per la seva victòria electoral, ha reforçat els seus vincles militars amb Rússia durant els últims anys. Els dos països han declarat una associació "sense límits" el febrer del 2022, quan Putin va visitar Pequín uns dies abans que el Kremlin posés en marxa la invasió a gran escala d'Ucraïna. 

La Xina i Rússia també són membres del grup BRICS d'economies emergents, l'objectiu del qual és desfilar el domini dels EUA de l'economia global unint economies emergents com Brasil, Sud-àfrica o l'Índia. 

La visita de Putin a Crimea

Després de la seva aclaparadora victòria a les eleccions presidencials (titllada com a il·legítima pels líders occidentals), el president de Rússia s'ha dirigit a una multitud en un concert pop a la Plaça Roja dilluns per commemorar els 10 anys de l'annexió russa de la península de Crimea d'Ucraïna. Putin, que gaudia de la seva victòria electoral, ha dit a la multitud que Crimea era “l'orgull de Rússia” i que la península del Mar Negre havia “tornat al seu port natal” quan Moscou va annexionar-se la regió.

“Durant dècades, van portar la fe a la seva pàtria. No es van separar mai de Rússia i això és el que va permetre que Crimea tornés a la nostra família comuna”, ha destacat. El recompte oficial de les eleccions de tres dies va ser del 87,28% dels vots per a Putin, cosa que el Kremlin ha descrit dilluns com una victòria dominant, dient que els resultats mostraven que el poble s'havia consolidat al voltant del president rus.

El Kremlin, tal com han destacat els analistes, posa èmfasi en el fet que, especialment en territoris annexionats, Putin ja es consolida com a líder estimat. Aquest fet, precisament, posa el focus en una altra de les obsessions del president rus. La votació, amb un percentatge com el que apunten els sondejos, demostrarà que els russos a casa estan units. I també servirà per confirmar que les diferents ètnies que hi ha a Rússia, podrien ser-ne unes 33, el volen com a líder de la nació. Sense anar més lluny, segons els funcionaris electorals, Putin ha rebut el 99,28% dels vots emesos a la república de Txetxènia. En aquest sentit, s'esperen imatges que ho constatin, des de Moscou fins a Vladivostok, passant pels territoris annexionats il·legalment d'Ucraïna. Una primera imatge, la dels resultats. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!