Els professionals sanitaris, tant jueus com àrabs, de diversos hospitals israelians han assegurat que continuaran treballant junts tot i els atacs al territori. Tot un missatge d'esperança enmig de l'intercanvi de foc entre Israel i la Franja de Gaza.

Tal com es pot observar a les imatges, un gran grup de metges de l'Hospital Rambam s'han negat a sumar-se el conflicte que arrasa el Pròxim Orient i han cridat consignes com "jueus i àrabs refusen ser enemics".

 

 

El missatge de metges àrabs i jueus enmig del conflicte al Pròxim Orient / @JanaBeris1

 

En la mateixa línia, els sanitaris de l'hospital han compartit a les xarxes diversos missatges de "Pau" escrits en àrab i hebreu. 

 

D'altra banda, més d'un centenar de persones, jueus i àrabs, s'han reunit al desert del Nèguev - a Israel - amb el missatge "ens neguem a ser enemics".

 

Nova nit d'intercanvi de foc

Tanmateix, el conflicte continua.  L’exèrcit israelià ha llançat 50 bombardejos en menys de quinze minuts, que han causat la mort d’almenys 26 palestins, vuit d’ells nens. Simultàniament des de Gaza es van llançar coets al llarg de tota la matinada  dirigits cap a Tel-Aviv i altres ciutats israelianes.

Segons testimonis presencials a Gaza, l'ona d'atacs israelians d'aquesta matinada ha estat la més gran des del començament de l'actual escalada, amb objectius d’edificis civils. Entre els objectius la residència familiar del líder de Hamàs, Yahya Sinwar, que ha quedat destruïda.

L'exèrcit israelià ha explicat que entre els objectius atacats aquesta matinada es va incloure, a més de la residència del líder de Hamàs, l'habitatge familiar del seu germà, Mohamad Sinwar, que va ser evacuada abans de l'atac.

Sense previ avís

Més de cinc edificis han estat bombardejats a la Ciutat de Gaza sense previ avís, causant la mort d'almenys cinc civils, inclosos tres nens, que es trobaven dins, segons han explicat testimonis presencials. Aquestes morts han estat confirmades per un portaveu de Sanitat. Almenys 153 palestins han mort des de l’inici de l’escalada.

Els bombardejos israelians s’han produït simultàniament al llançament de coets des de Gaza, que no han cessat durant la nit. Segons un portaveu militar israelià, s’han registrat més de 130 trets. Una acció havia estat anunciada prèviament pel líder del braç armat de Hamàs, Mohamad Deif, i que es va estendre a múltiples ciutats del centre d'Israel.

 

Imatge principal, dues sanitàries amb el missatge de "pau", la jueva mostra el cartell escrit en àrab, mentre que l'àrab el té en hebreu / @IsraelArabic