Nova nit d’intercanvi de foc a la Franja de Gaza i Israel. L’exèrcit israelià ha llançat 50 bombardejos en menys de quinze minuts, que han causat la mort d’almenys 26 palestins, vuit d’ells nens. Simultàniament des de Gaza es van llançar coets al llarg de tota la matinada  dirigits cap a Tel-Aviv i altres ciutats israelianes.

Segons testimonis presencials a Gaza, l'ona d'atacs israelians d'aquesta matinada ha estat la més gran des del començament de l'actual escalada, amb objectius d’edificis civils. Entre els objectius la residència familiar del líder de Hamàs, Yahya Sinwar, que ha quedat destruïda. No es trobava a l’habitatge,

L'exèrcit israelià ha explicat que entre els objectius atacats aquesta matinada es va incloure, a més de la residència del líder de Hamàs, l'habitatge familiar del seu germà, Mohamad Sinwar, que va ser evacuada abans de l'atac.

Sense previ avís

Més de cinc edificis han estat bombardejats a la Ciutat de Gaza sense previ avís, causant la mort d'almenys cinc civils, inclosos tres nens, que es trobaven dins, segons han explicat testimonis presencials. Aquestes morts han estat confirmades per un portaveu de Sanitat. Almenys 153 palestins han mort des de l’inici de l’escalada.

Els bombardejos israelians s’han produït simultàniament al llançament de coets des de Gaza, que no han cessat durant la nit. Segons un portaveu militar israelià, s’han registrat més de 130 trets. Una acció havia estat anunciada prèviament pel líder del braç armat d'Hamàs, Mohamad Deif, i que es va estendre a múltiples ciutats del centre d'Israel.

Segons l'Exèrcit israelià, ja són prop de 2.900 els projectils llançats des de la Franja de Gaza des del començament de l'actual escalada bèl·lica, dels quals uns 450 han caigut dins de l'enclavament i uns 1.150 han estat interceptats pel sistema antimíssils israelià, Cúpula de Ferro.

Aquests trets han causat 10 morts a Israel, vuit d'ells per impactes de coets i dos per caigudes mentre corrien als refugis antiaeris.

 

Imatge principal, danys causats a Gaza pels bombardejos israelians / Efe