El rebrot de Lleida ja està tenint conseqüències. La ministra de Sanitat de Bèlgica, Maggie De Block, ha recomanat que els ciutadans belgues que tornin de Catalunya facin quarantena quan tornin al país a l'espera dels resultats de la prova del coronavirus, segons ha avançat el diari flamenc De Standaard.

La ministra belga ha llançat aquesta recomanació després que el viròleg belga Marc Van Ranst s'hagi fet ressò del confinament de la comarca del Segrià i hagi demanat quarantena obligatòria. Per altra banda, el departament governamental ha canviat el color de la regió del Segrià de verd a taronja, fet que significa que prohibeix als ciutadans belgues viatjar-hi. 

Tot i que Van Ranst esperava que la quarantena i les proves fossin obligatòries, la ministra De Block ha lamentat que no hi haurà obligació "perquè no hi ha base legal per fer-ho". "Hem de veure que no estiguem en perill aquí una altra vegada. Vull insistir en què és una responsabilitat conjunta", ha explicat.

Les mesures preses per el Ministeri, doncs, són autoritzar proves a totes aquelles persones que tornin a Bèlgica, ja sigui amb cotxe o amb avió, i recomanar que es mantinguin en quarantena i evitant el contacte amb la resta de la societat.

El viròleg ha comentat via Twitter que "estem cometent el mateix error que al febrer" i ha recomanat quedar-se a casa i no viatjar. "Aquests viatges no em semblen vitals. Ara ho sabem". A més, també ha opinat que l'obertura de fronteres s'ha produït massa d'hora i ha posat d'exemple el Canadà. "Canadà no permet ningú encara, creiem que és l'actitud més intel·ligent en aquest moment", ha reivindicat.

Tancament perimetral

Fins ara, a Lleida hi ha almenys 8 rebrots de coronavirus i en l'última setmana hi ha hagut 4 persones noves a la UCI. Aquest nou confinament afecta a 33 municipis i a una població de més de 200 mil persones. Per aquest motiu, el Govern ha decidit aquest matí confinar tota la comarca del Segrià i es preveu que el tancament perimetral dels Mossos duri entre 10 i 15 dies.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat