L’efecte Trump continua. L’últim episodi el protagonitza l’ordre executiva del president dels Estats Units, Donald Trump, que té intenció de vetar l’entrada al país a ciutadans de set països de majoria musulmana.

Després de les manifestacions massives de diumenge a les principals ciutats americanes per mostrar el rebuig a aquesta mesura i diverses reaccions internacionals, aquest dilluns arriba una petició del Parlament britànic que demana que la reina d’Anglaterra, Elisabet II, no rebi Trump, un cop aquest visiti el Regne Unit.

“La documentada misogínia i vulgaritat de Donald Trump el desqualifica de ser rebut per Sa Majestat la Reina o el Príncep de Gal·les. Per tant, durant la presidència de Trump, aquest no hauria de ser convidat a fer una visita de l’Estat oficial, ja que causaria vergonya a Sa Majestat”, diu la petició que ha estat registrada a la web del Parlament britànic.

Tanmateix, l’autor de la petició, l’advocat Graham Guest, ha declarat que Trump “ha de ser autoritzar a entrar al Regne Unit en qualitat de cap de Govern dels Estats Units”, però vol desvincular aquesta entrada al país amb una hipotètica trobada amb Elisabet II.

La petició ja té més d’un milió de signatures i té com a data límit el 29 de maig del 2017 per adherir-s'hi. Aquesta iniciativa popular podria arribar a concretar-se en una petició política, ja que un milió de signatures supera amb escreix les demandes del Parlament.

El Parlament britànic considera totes les peticions que reben més de 100.000 signatures per a “un debat” i el govern que presideix Theresa May té l’obligació de respondre totes aquelles peticions que reben més de 10.000 firmes.