El productor Harvey Weinstein s'escapa de ser jutjat per dos casos d'abusos sexuals a Los Angeles, després que el jurat no arribés a un veredicte unànime. El 2022 ja es van celebrar els judicis davant les demandes de Jennifer Siebel Newsom, directora de documentals, casada amb el governador de Califòrnia, i l'actriu Lauren Young. Ara, la jutgessa del Tribunal Superior de Los Angeles, Lisa B. Lench, ha desestimat els càrrecs que van presentar contra Weinstein, per inconclusos. L'any passat el jurat no va arribar a una decisió unànime, però les dues votacions s'inclinaven a favor de condemnar al productor, tot i que el fiscal adjunt Paul Thompson ha assegurat en les últimes hores que si hagués estat declarat culpable, només hauria rebut un any més de condemna.

Les dones denunciaven abusos i violacions

Per un costat, Jennifer Siebel Newsom va explicar el seu cas al judici del novembre del 2022, i va assegurar que el productor la va violar en una habitació d'hotel el 2005. Quan es van conèixer per uns amics en comú en el marc del festival de cinema de Toronto, ella tenia 31 anys, i Weinstein, 53. Ell li va dir de veure's un altre dia i ella va acceptar perquè sentia que "havia de quedar amb ell", pel gran poder que tenia dins la indústria cinematogràfica, i pensava que li donaria algun consell o que realment estava interessat en ella. Això va ser el setembre de 2005, quan l'home va posar-se en contacte amb Newsom i va mostrar interès en els seus projectes cinematogràfics. Per això, ella va accedir a pujar a la seva habitació d'hotel a Beverly Hills. En el judici, no va saber dir si va ser Weinstein o el seu assistent qui va demanar a la resta de persones que marxessin de l'habitació. Llavors, li va preguntar: "Em pots ajudar?". En aquell moment, segons el testimoni de la directora, el productor l'estava tocant, la va agafar i se la va emportar al dormitori, on l'hauria violat. L'advocat de Weinstein assegura que les relacions van ser consentides. 

En el cas de la model i actriu Lauren Young, els abusos es remunten al 2013, quan. segons el seu testimoni, l'empresari la va tancar en un lavabo, la va tocar i es va masturbar davant d'ella, que llavors tenia 20 anys. Tal com va explicar en el seu moment, es va trobar al productor al bar d'un hotel a Beverly Hills, ell la va convidar a la seva habitació, se la va emportar al lavabo i la va assaltar sexualment. "Va començar a masturbar-se mentre m'agafava el pit dret amb la mà esquerra i es masturbava amb la dreta dient: 'com sabré si pots actuar?'", va declarar la jove, i va assegurar que Weinstein també li va dir que "això és el que fan totes les actrius per obrir-se pas". 

Weinstein torna a la presó de Nova York

Després d'aquesta decisió, la jutgessa de Los Angeles també ha optat per enviar l'exproductor altre cop a Nova York. Allà el van condemnar a 23 anys de presó el 2020 per delictes similars, i haurà de seguir complint la pena. En aquell moment, el jurat el va declarar culpable d'un acte sexual criminal contra l'assistent de producció Mimi Haley, el 2006, i de violació en tercer grau contra l'aspirant a actriu Jessica Mann, el 2013, però va descartar la violació en primer grau d'aquesta última i els dos càrrecs que incloïen la presumpta violació de l'actriu Annabella Sciorra fa 30 anys.