El jutge de la Cort Suprema de Nova York, James Burke, ha condemnat a 23 anys de presó l'exproductor de cinema de Hollywood, Harvey Weinstein. La sentència arribar després de ser declarat culpable d'acte sexual criminal en primeu grau contra l'assistent de producció Mimi Haley i de violació en tercer contra l'aspirant a actriu Jessica Mann. Harvey, que la setmana que ve complirà 68 anys, ha escoltat l'anunci davant de les dues testimonis que van testificar durant el procés i la resta de víctimes que han anat passant pel judici.

Weinstein, el gran productor de Hollywood que veurà com acaba els seus dies empresonat a Rikers Island, una de les presons amb la taxa de criminalitat més alta dels Estats Units, ha declarat que té "remordiments" tot i que continua "preocupat perquè milers d'homes estan perdent les seves garanties". Sense acceptar els greuges que ha ocasionat a les víctimes, ha escoltat com una d'elles li retreia les "cicatrius profundes, emocionals i segurament inseparables" que li ha deixat de per vida la violació que va patir en mans de Weinstein.

La pena ha estat una de les més altes que es podien imaginar. Les primeres estimacions, anaven de 5 a 25 anys, i les víctimes n'han aconseguit 23. Weinstein ha estat acusat de violador per practicar sexe oral a la força i violar reiteradament a diferents dones durant 30 anys seguits.