Harvey Weinstein ha estat condemnat a 16 anys més de presó per violació i abús sexual. El Tribunal Superior del comtat de Los Ángeles (EUA) l'ha condemnat després d'haver estat declarat culpable de tres càrrecs de violació i abús sexual a una model d'origen italià. Un jurat de Califòrnia ja l'havia declarat culpable el desembre passat per violació, penetració sexual i "còpula oral forçada" contra aquesta dona. L'exproductor de Hollywood, de 70 anys, haurà de complir els 16 anys de sentència després dels 20 anys que encara li queden per consumar — dictats en el judici al qual es va enfrontar l'any 2020 per conductes similars.

Va ser el passat 19 de desembre quan Weinstein va ser considerat culpable de tres càrrecs d'abús després d'un judici celebrat a Los Ángeles, que va durar aproximadament dos mesos. El productor va ser jutjat per set càrrecs que es basaven en acusacions de quatre dones que van patir abusos sexuals entre el 2005 i el 2013 en habitacions d'hotels de Los Ángeles. Dos dels càrrecs eren per violació, mentre que els altres cinc eren per assetjament sexual. L'exproductor va ser absolt d'un dels càrrecs que se l'imputaven, mentre que el jurat no va poder arribar a un acord de culpabilitat per a la resta.

Els 23 anys de presó de Harvey Weinstein

"Harvey Weinstein va destruir per sempre una part de mi aquella nit el 2013. Mai em recuperaré. El judici penal va ser brutal. Els advocats de Weinstein em va fer passar un infern a l'estrada dels testimonis. Però sabia que havia de veure això fins al final i ho vaig fer", va afirmar en un comunicat l'actriu identificada anònimament com a Jane Doe 1. També va afegir: "Espero que Harvey Weinstein mai no vegi l'exterior d'una cel·la de presó durant la seva vida". 

L'any 2020 ja va ser condemnat a 23 anys de presó, de manera que veurà com acaben els seus dies empresonat a Rikers Island — una de les presons amb la taxa de criminalitat més alta dels Estats Units. Després de la sentència, Weinstein va declarar que tenia "remordiments" encara que continuava "preocupat perquè milers d'homes estan perdent les seves garanties". Sense acceptar els greuges que havia ocasionat a les víctimes, va escoltar com una d'elles li retreia les "cicatrius profundes, emocionals i segurament inseparables" que li havia deixat per tota la vida la violació que va patir a mans de l'exproductor. La pena va ser una de les més altes que es podien imaginar. Les primeres estimacions anaven de 5 a 25 anys i les víctimes en van aconseguir 23.