S'ha pres una decisió. La britànica Ghislaine Maxwell ha estat sentenciada a 20 anys de presó en el marc del cas Epstein, sobre la xarxa de pedofília dirigida pel mateix multimilionari Jeffrey Epstein a principis dels anys 2000. Recordem que Maxwell era l'examant i mà dreta del financer, que va morir a la presó l'any 2019. Així doncs, la decisió arriba després que el desembre passat un tribunal la declarés culpable de cinc càrrecs relacionats amb el tràfic sexual de menors d'edat reclutades per al multimilionari.

Ara, la jutge Alison Nathan ha pronunciat la condemna després d'escoltar l'al·legat de la Fiscalia i de la defensa. La primera demanava entre 30 i 55 anys de presó, mentre que la segona sol·licitava una sentència "adient" que estigués "molt per sota" del rang presentat pel govern. Per la seva banda, Maxwell ha dit aquest dimarts en el tribunal que reconeixia el dolor de les víctimes. Tanmateix, no ha demanat perdó. S'ha limitat a expressar la seva empatia per les víctimes i assegurar que del que més es penedeix és d'haver conegut Epstein, a qui ha qualificat de manipulador. De fet, ha dit que hauria de ser ell qui respongués davant les víctimes. "Lamento el dolor que han experimentat", ha dit a les víctimes, a les quals també ha comunicat el seu desig que la seva presó les ajudi a tancar l'etapa.

Declarada culpable

Maxwell era filla de l'empresari Robert Maxwell, amo del diari britànic The Daily Mirror i tenia triple nacionalitat: britànica, nord-americana i francesa. Tal com havíem dit, un tribunal federal de Nova York ja la va declarar culpable de cinc dels sis casos que s'investigaven. Entre els càrrecs, s'incloïen tràfic sexual d'un menor, el transport d'un menor amb la intenció de participar en una activitat sexual delictiva i tres càrrecs relacionats amb conspiració. La britànica va reconèixer haver contractat Virginia Giuffre, qui ha estat la cara visible de tot el cas Epstein i qui va acusar el príncep Andreu d'Anglaterra d'haver mantingut relacions sexuals amb ella quan era menor amb Epstein d'intermediari.

Giuffre va ser massatgista del multimilionari quan tenia 17 anys en la seva finca de Palm Beach (Florida), tot i que Maxwell va negar tenir coneixement de qualsevol mena d'abús sexual: "Pots ser massatgista professional als 17 anys a Florida. Fins on jo sé, una massatgista professional es va presentar per rebre un massatge. No hi ha res inapropiat o incorrecte en això". Però Epstein va ser detingut el juliol del 2019 per càrrecs d'abús sexual i tràfic de desenes de nenes a principis dels anys 2000. Aquest milionari, que va arribar a envoltar-se en algun moment amb personalitats com Bill Clinton o Donald Trump, va ser trobat penjat a la seva cel·la d'una presó de Nova York l'agost del 2019.