El fill de la reina d'Anglaterra, Isabel II, té a la justícia darrera dels seus talons. La relació del príncep Andreu amb el conegut criminal Jeffrey Epstein està envolta d'acusacions d'abús sexual. Un càrrec criminal que Epstein col·leccionava al llarg dels anys, però que quan recau sobre un membre de la família reial britànica agafa un nou caire. 

El seu amic Epstein, de qui va renegar quan van aparèixer les acusacions que l'implicava directament, pot ser la clau perquè Andreu es deslliuri de la justícia dels Estats Units (EUA). Epstein va pagar fins a mig milió de dòlars en un acord extrajudicial perquè Virginia Giuffre perquè abandonés les seves acusacions per suposats abusos sexuals quan ella era menor. 

El pacte, que havia estat sota secret fins ara, estableix que es desestimarà qualsevol acció legal per part de Giuffre contra Epstein i contra altres "potencials acusats" a la presumpta trama de trànsit sexual de menors per la qual el multimilionari va ser investigat i que investiga un jutjat de Nova York.

Aquesta clàusula, encara que no esmenta Andreu, podria blindar el príncep, acusat per Giuffre en un tribunal de Nova York d'haver mantingut relacions sexuals amb Giuffre quan ella encara era menor en una de les mansions d'Epstein.

L'acord rubricat per Giuffre i Epstein estableix també que els seus termes "no constituiran admissió de responsabilitat o culpabilitat per enlloc" i que els seus termes "no seran usats o desvetllats en cap tribunal o arbitri o altre procediment legal excepte per imposar el que estipulen aquest acord", encara que està per veure la validesa que el jutge de Nova York concedeix a aquest text, segons informa Efe. 

Cau la versió d'Andreu

Els advocats del príncep Andreu veuen en aquest document que s'acaba de fer públic la seva millor bala per desfer-se les acusacions que cau sobre el membre de la família reial britànica. Consideren que l'eximiria de qualsevol culpa, però confronta contra la versió que el príncep va vendre per televisió en una sonada entrevista. 

La versió d'un dels membres més polèmics de la casa Windsor era que mai va conèixer a Giuffre. Una narrativa que va mantenir fins i tot davant de la fotografia que es va fer pública en què el príncep sortia abraçant a Giuffre, quan aquesta era menor d'edat, en el context d'una de les famoses festes d'Epstein. 

Ara, però, aferrar-se a la clàusula de l'acord extrajudicial d'Epstein per deslliurar-se de possibles conseqüències legals implica reconèixer que és un dels "potencials acusats" relacionats amb les accions del magnat. 

 

 

Imatge principal: El príncep Andreu durant una entrevista / Europa Press