El govern francès es vol assegurar que els pares es fan responsables dels fills, i per això planeja castigar amb treballs comunitaris els pares que es desentenen dels seus fills. L'Executiu liderat per Emmanuel Macron pretén recuperar l'autoritat dels pares i evitar que es desentenguin dels seus infants. El pla no es limita als treballs comunitaris, hi ha altres mesures. Per exemple, si els progenitors no es presenten a algun jutjat amb relació a alguna cosa que afecti el menor podran ser multats. 

La ministra francesa de Solidaritats i Famílies, Aurore Bergé, ha subratllat que la voluntat de l'Executiu és reduir l'abandonament dels infants. Bergé ha sostingut que els pares no poden limitar la seva implicació a passar només una pensió alimentària, en els millors dels casos. La implicació en la criança dels fills inclou quan aquests comenten errors, delictes i imprudències. El nou pla francès inclou que els pares paguin les despeses judicials si el seu fill o filla és considerat culpable d'un delicte. En aquest aspecte la ministra ha assenyalat que el 30% dels agitadors als aldarulls per la mort d'un menor d'edat en un xoc amb la policia provenien de famílies monoparentals. 

El demolidor informe PISA sobre França 

Després del demolidor informe PISA a França, l'Executiu d'Emmanuel Macron prepara canvis en diversos fronts per revertir els mals resultats. El ministre d'Educació francès, Gabriel Attal, va córrer a comparèixer per anunciar mesures de xoc. La principal és a creació de grups de nivell per als alumnes de secundària, amb la qual també volen intentar lluitar contra el fracàs escolar. Attal ha apuntat que aquesta separació és positiva i començarà a aplicar-se en el curs 2024-2025 amb els de sisè i cinquè de secundària (11-13 anys) i que s'ampliarà a les classes de quart i tercer en el curs 2025-2026.

Attal ha precisat que al començament de curs, se sotmetrà als alumnes a un test per a avaluar les seves capacitats i organitzar-los en tres grups, i el grup amb el nivell més baix tindrà menys alumnes, com a màxim "una quinzena". Aquests grups, insisteix, seran "flexibles", de manera que si es constata que un alumne mostra progressos en matemàtiques o llengua, o al revés, que té moltes dificultats, passarà d'un grup a un altre. Això ho avaluaran els equips pedagògics.

El ministre també ha apuntat que "haurem de contractar professors de llengua i matemàtiques". A aquest respecte, i després de fer notar que el problema d'atractiu de l'ofici d'ensenyant no és només francès, sinó que existeix en molts altres països, ha explicat que s'ha augmentat la seva remuneració com no s'havia fet en 30 anys i que s'està reformant tant la formació dels professors, com les condicions d'exercici del seu treball. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!