El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) va rectificar els resultats de l'enquesta òmnibus argumentant que contenia un "error" que afectava el "càlcul i aplicació de la variable de ponderació". Aquest "error" ha traspassat fronteres fins a arribar al Regne Unit, concretament al 'Times'. L'errata afectava diversos dels percentatges publicats, entre ells els de les preguntes relacionades amb el suport a la independència. Les xifres eren devastadores, el 53,3% dels catalans no volien que Catalunya sigui independent i el 38,8% sí. Un cop ja eren publicades, un dia després, es van modificar fins al 52,3% el primer i fins al 40,8% el segon. La diferència entre el No i el Sí, doncs, es redueix de 14,5 punts a 11,5. A més, els indecisos o els qui no contesten retrocedeixen un punt, del 7,9% al 6,9%. Tot i això, 'The Times' ha publicat la ficada de pota del CEO. 

En una nota difosa a través del seu web, el CEO, dirigit pel politòleg Jordi Muñoz, ha demanat disculpes per aquest error i ha anunciat que ha posat en marxa una "revisió a fons" dels seus processos interns, per "millorar" la qualitat de les enquestes i "evitar que es tornin a repetir errors com aquest". Respecte a la independència, el CEO apuntava ahir que per partits es comproven les preferències. Així, Junts és la formació política més favorable a la independència, amb un 93,2% de suport, i només un 6% en contra. La CUP és segona, amb un 85,7% partidari i un 8,2% que la rebutja. I Esquerra Republicana és la que en queda més malparada: un 82,1% dels seus votants enquestats vol la independència, però un 14,3% s'hi planta en contra. Pel que fa a la resta de formacions, no hi ha cap dubte: Vox és el partit més ferm contra l'independentisme, amb un 100% d'enquestats oposant-s'hi.

Cal recordar que aquest baròmetre penja de la Generalitat de Catalunya i està finançat amb diner públic. El seu director és Jordi Muñoz, i és nomenat pel Govern català a proposta del conseller d'Economia i Finances i compta amb un Consell Rector que s'encarrega de planificar i programar la seva activitat. El Comitè està constituït per un president, també nomenat per l'executiu a proposta del conseller d'Economia, i per dotze vocals. Vuit d'aquests membres seran alts càrrecs de l'Administració i els quatre restants seran experts triats pel Govern procedents de l'àmbit de les ciències polítiques, socials, econòmiques i l'estadística. 

Tot i els mals auguris per a l'independentisme català que el CEO va publicar primerament, l'Òmnibus sí que constata un suport unànime entre la societat catalana per a un referèndum que permeti a la ciutadania pronunciar-se i exercir el seu dret a l'autodeterminació. En total, hi ha un 72,6% de catalans partidaris de realitzar un referèndum sobre la independència (un 37,8% estan molt d'acord, i un 34,8% estan d'acord). Més enllà, només un 19,1% s'hi oposen, mentre que el 4,8% no es decanta per cap de les dues opcions. Tot plegat, demostra l'ampli suport de què gaudeix aquesta proposta, tot i el qüestionament que ha rebut per part de la dreta espanyolista i també del PSOE i el PSC.

Avançament del calendari escolar

Prop de la meitat de catalans, concretament el 45,2% està a favor de l'avançament del curs escolar, mesura anunciada pel Govern i que ha estat rebutjada amb contundència pels sindicats de mestres i professors, segons l'enquesta Òmnibus del Centre d'Estudis d'Opinió. Aquesta dada s'ha conegut en la tercera jornada de vaga dels sindicats d'Educació, convocada entre altres qüestions, per l'avançament del calendari escolar. Els catalans que es pronuncien en contra són el 36,5%. La mostra es va fer entre els mesos de novembre i desembre, quan encara no es coneixia la decisió del Govern d'avançar l'inici de les classes al 5 de setembre, canvi que va ser anunciat el 10 de febrer pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Educació, Josep González-Cambray.