Les eleccions del Congrés dels Estats Units s'apropen i tant republicans com demòcrates posen tota la carn a la graella per tenir el control sobre aquesta important institució. Si Joe Biden s'ha implicat de ple en la campanya posant el focus sobre l'ús de les armes i la policia del país, en un context en què està començant a recuperar la popularitat que tenia abans de la retirada de l'Afganistan. Mentrestant, en les últimes setmanes, la vida de Donald Trump ha estat marcada pels escorcolls de l'FBI a la seva nova Casa Blanca, la coneguda mansió de Mar-a-Lago (Florida), on guardava documentació confidencial que se'n va emportar quan va deixar de ser president. Ara, però, ja ha tornat a fer els seus populars i controvertits mítings electorals de cara als propers comicis del mes de novembre, i ho ha fet dirigint tota la seva atenció cap a Joe Biden, ha qui ha catalogat d'"enemic dels Estats Units". 

Trump tenia ganes de tornar a pujar dalt d'un escenari, on més còmode se sent i on es pot dirigir als seus seguidors, ja que la seva expulsió de bona part de les xarxes socials ha provocat que no es pugui comunicar amb tanta facilitat com altres amb els seus seguidors, que l'esperaven amb moltes ganes.  A Pennsilvània, estat clau i on Biden també ha anat en els últims dies, Trump ha assenyalat al actual president com a "vertader enemic de l'Estat, ell i el grup que el controla", alhora que ha mostrat el seu suport pels dos candidats republicans, a qui veu capaços de fer "Estats Units gran de nou", recuperant el lema que el va portar a la presidència del país a les eleccions del 2016, "Make America Great Again". 

Escorcolls de l'FBI 

És el primer bany de masses del qual gaudeix Trump des de la polèmica per l'escorcoll de l'FBI, a qui ha acusat d'espionatge, i ha aprofitat l'ocasió per respondre a un Joe Biden que mai s'havia mostrat tan dur contra el seu predecessor com ho ha fet en els últims dies de campanya electoral, titllant-lo d'enemic de l'Estat. Així, el magnat ha utilitzat les mateixes paraules que l'actual president. "El perill per la democràcia ve des de l'esquerra radical, no de la dreta", ha dit Trump, molt optimista de cara a les eleccions que se celebren a mig mandat, ja que suposaran un toc d'atenció per Biden davant la inflació i els immigrants que han travessat les fronteres en les últimes setmanes.  

Trump segueix convençut que ell va ser el guanyador de les eleccions del 2020, unes acusacions de frau electoral que van acabar amb l'assalt al Capitoli per part dels seus seguidors més extremistes, als quals ell mateix va animar a través de les xarxes socials. "Em vaig presentar dos cops i vaig guanyar dos cops. Em va anar millor la segona vegada que la primera, milions de vots més. Potser ho hauré de tornar a fer", ha anunciat, entre els aplaudiments dels seus seguidors, comptabilitzant les eleccions que va guanyar Biden com una victòria seva i donant noves pistes sobre una possible candidatura en les eleccions del novembre de 2024 que es dona gairebé per segura.