El president dels Estats Units, Donald Trump, ha insinuat, per primera vegada, que deixarà el seu càrrec, si el col·legi electoral vota pel demòcrata Joe Biden, encara que ha mantingut la seva teoria que hi va haver frau en el procés electoral del passat 3 de novembre.

Segons han informat mitjans nord-americans, Trump ha realitzat aquestes insinuacions durant una compareixença dijous amb periodistes amb motiu de la celebració del Dia d'Acció de Gràcies.

"Frau massiu"

"Certament ho faré i vostès ho  saben", ha dit Trump quan un dels reporters li ha preguntat si deixarà la Casa Blanca en el cas que Biden sigui declarat guanyador el 14 de desembre pel col·legi electoral, segons mitjans locals.

"Ho faré i vostès el saben", ha afegit el mandatari, abans de precisar que serà per a ell "una cosa molt difícil d'admetre perquè sabem que hi va haver un frau massiu" en els comicis presidencials.

No obstant això, el president nord-americà ha insistit que, si Biden és declarat guanyador dels comicis, aquest fet es convertirà en "un error" per part del col·legi electoral, que és qui ha de proclamar al nou mandatari sortit de les urnes.

Donald Trump EFE

Donald Trump durant la roda de premsa / EFE

De fet, després d'aquesta compareixença, la primera des de les eleccions en que ha respost directament a preguntes dels periodistes, Trump ha publicat un nou missatge al seu compte de twitter en el qual ha criticat la interpretació que es va fer d'aquestes paraules.

"Avui he fet una llarga conferència de premsa després de desitjar-li als militars un Feliç Dia d'Acció de Gràcies, i me'n vaig adonar una vegada més que els mitjans de notícies falses es coordinen perquè el missatge real de tal conferència mai no surti. El punt principal que es va assenyalar va ser que les eleccions de 2020 estaven MANIPULADES i JO VAIG GUANYAR!", ha subratllat Trump.

Encara que el president ha fet alguns passos per afavorir el procés de transició presidencial per lliurar el seu càrrec a Biden el proper mes de gener, continua sense reconèixer la victòria del demòcrata i manté un pols judicial contra el recompte electoral.