Després de molts dubtes sobre la salut de Joe Biden i preocupació per les constants mostres desconcert en públic que ha donat lloc a situacions tan curioses com veure un president dels Estats Units caure de la seva bicicleta quan no estava pedalejant, sembla que el líder torna a agafar embranzida i recupera bona part de la popularitat que havia anat perdent des de la seva arribada a la Casa Blanca el gener del 2022 després de l'assalt al Capitoli dels seguidors de Donald Trump. Encara que aquesta mai no ha estat especialment alta. 

La caiguda de Biden va començar ara fa un any, quan l'exèrcit dels Estats Units va abandonar l'Afganistan, fet que va provocar la tornada dels talibans al poder d'aquest país, mentre centenars de persones intentaven fugir. Des de llavors, li ha costat aixecar el vol i es va acabar d'enfonsar amb l'arribada de la guerra d'Ucraïna, que ha acabat provocant un augment dels preus que repercuteix directament sobre la vida dels seus conciutadans. Al juliol, la seva popularitat va tocar fons.

Prohibir els rifles i les armes d'assalt 

Ara, però, amb les eleccions legislatives de la tardor a la vista, Biden creix fins al màxim d'aquest últim any. El president ha començat ja la campanya per no perdre el control del Congrés, quelcom que semblava un fet fa només unes setmanes, centrant el debat en dos grans temes: policia i el control de les armes. Més enèrgic que mai, el líder ha assegurat davant els seus votants de Pennsilvània, un dels estats claus d'aquestes eleccions, que està "decidit" a prohibir els rifles d'assalt als Estats Units. 

Biden ha aclarit que respecta la Segona Esmena de la Constitució, en la que queda recollit el dret a dur armes, fins i tot ha assegurat que té dues escopetes a la seva residència. Però això no pot significar acceptar-les al carrer a les escoles dels Estats Units, encara amb el record de la massacre d'Uvalde al cap, en la que van morir una vintena de nens i les seves professores. També va fer menció a la massacre de Bufalo, a l'estat de Nova York aquest estiu, en la que van morir 10 persones.