El cap negociador del Brexit de la Unió Europea, Michel Barnier, ha assegurat que esperen treballar "de manera constructiva" amb Boris Johnson quan assumeixi el càrrec de primer ministre britànic per tancar l'acord del Brexit, mentre el vicepresident de la Comissió Europea ha alertat que un Brexit sense acord seria una "tragèdia".

Just després de la seva elecció com a nou líder del Partit Conservador i a l'espera que succeeixi a Theresa May dimecres al capdavant de l'executiu, Barnier ha reiterat que el bloc europeu està obert a renegociar el capítol sobre relacions futures amb el Regne Unit per facilitar l'aprovació del text de sortida al parlament britànic que fins ara s'ha negat a ratificar-lo. Boris Johnson ha sigut crític amb l'acord pactat per May i ha defensat en els darrers mesos que els britànics abandonin el bloc el 31 d'octubre encara que sigui sense pacte.

Poc abans de l'elecció de Johnson, el vicepresident de la CE, Frans Timmermans, ha avisat que un Brexit sense acord seria "una tragèdia" tant pel Regne Unit com pel bloc europeu. L'holandès ha reivindicat que els 27 han negociat amb "bona intenció" i que el text actual és "la millor solució possible" per al divorci.