El Front Polisario assegura haver causat "baixes mortals i considerables pèrdues materials" en nous bombardejos contra les bases militars marroquines que custodien el mur que separa els territoris sahrauís ocupats dels alliberats.

L'organització ho ha comunicat a través del comunicat de guerra número 16 des que va declarar el cessament de l'alto al foc arran de la intervenció militar del Marroc a la ciutat limítrof de Guerguerat

Concretament, el Polisario ha informat de bombardejos al sector de Chila i a Um Dagan, al sector d'Al-Bagari. També ha llançat dos atacs consecutius a les bases de Rus Fadrat Al-Tamat, al sector de Hauza.

El Polisario ha repetit que no aturarà els atacs fins a "la consecució de la plena independència i la sobirania total" del Sàhara Occidental, territori ocupat il·legalment pel Marroc des del 1975 i que té el dret a l'autodeterminació reconegut per l'ONU des del 1991

El ministre d'Informació i portaveu del Govern de la República Sahrauí, Hamada Salma, ha alertat que el Marroc, "en complicitat amb certs països, està treballant per annexionar parts de la regió", aprofitant la volàtil situació creada el 21 d'octubre al pas de Guerguerat. 

El reclutament del Polisario

Des que es van iniciar les hostilitats, les autoritats sahrauís diuen haver causat diverses baixes mortals entre les files marroquines, fet que ha estat desmentit pel Marroc. Tot i la superioritat militar marroquina, el Polisario està reclutant joves dels campaments de refugiats d'Algèria​ per tal d'enfortir el seu exèrcit de cara a l'escalada del conflicte amb el regne alauita.

Per la seva banda, el govern marroquí està mantenint una posició molt discreta respecte al conflicte, conscient que cada cop té més complicitat per part de la comunitat internacional. Aquesta podria ser una explicació de l'aparent falta de resposta militar contra els atacs del Polisario.

 

Imatge principal: Míssils de les forces armades sahrauís / Front Polisario