La policia d'Escòcia ha informat aquest diumenge que està investigant una denúncia d'una amenaça a les xarxes socials dirigida a l'autora J.K.Rowling, després que condemnés l'apunyalament que aquest divendres va rebre l'escriptor indi-britànic Salman Rushdie en un acte a Nova York. La creadora de Harry Potter va afirmar que se sentia "molt malament" després de conèixer la notícia i esperava que el novel·lista "estigués bé", un usuari de Twitter va contestar a aquesta piulada amenaçant "no et preocupis, ets la següent". Rowling no es va quedar callada i va contestar al tuitaire, després de compartir les captures de pantalla de l'amenaça, va agrair les mostres de suport "a tots els que envien missatges de suport: gràcies, la policia ja està implicada, (J.K. Rowling ja estava involucrada en altres amenaces)". Una portaveu de la policia escocesa ha confirmat la investigació: "hem rebut un informe d'una amenaça en línia i els agents estan fent investigacions".

amenaça JKRowling
Captura de pantalla de l'amenaça d'un tuitaire a J.K.Rowling

Atac a Salman Rushdie

L'escriptor va estar atacat a Nova York el passat divendres moments abans de començar una conferència. L'agressió es va produir mentre participava en un acte a Chautauqua. Rushdie va patir diverses apunyalades al seu cos i va ser traslladat directament a l'hospital. Segons ha informat aquest diumenge el president de la insititució on es va produir l'atac, Michael Hill, sembla que l'escriptor està evolucionant favorablement i ja pot parlar i se li ha retirat la respiració assistida. Rushdie ha hagut de passar per quiròfan arran de les ferides provocades per les diverses ganivetades que va rebre durant l’intent d’assassinat. Concretament, té afectat el fetge, els nervis del braç i podria perdre un ull. 

El seu atacant és Hadi Matar, un jove de només 24 anys simpatitzant del govern d'Iran i de la Guardia Revolucinària Islàmica. Segons el que s'ha pogut conèixer es va fer amb una entrada per l'acte de Rushdie a Nova York i va saltar a l'escenari amb una màscara negra per apunyalar una gran quantitat de cops a l'escriptor, a les costelles, al coll, a l'esquena, al costat... Pels líders iranians Rushdie és un "apostatat", un "viciós" i l'"enemic de Déu". Per tot això, des que l'autor va publicar Els versos satànics, el líder suprem d'Iran va emetre una fatwa (un edicte religiós d'obligat compliment) dirigida al novel·lista britànic, encoratjant a tots els seguidors del règim a matar-lo. Ho han intentat diversos cops des que se'l va posar en el punt de mira, però, lamentablement, al final sembla que l'han ferit d'extrema gravetat. Tal com han relatat alguns testimonis al New York Times sobre el brutal atac contra l'escriptor, Hadi Matar es tracta d'un home "implacable", "extremadament fort" i "ràpid". La seguretat del recinte va necessitar més de cinc persones per allunyar-lo de Rushdie.