Diuen que per treure's la calor de sobre el millor remei és una infusió ben calenta. Si la proposta no t'acaba de fer el pes, aleshores l'alternativa és un granissat picant. Dins el cervell, la capsaïcina, que és l'alcaloide dels pebrots picants, s'interpreta com si fos calor. Per tant, beure’s un granissat picant és, en l'àmbit neurològic, una contradicció. Al marge d'això, la combinació d'aromes entre tots tres ingredients funciona de meravella.


LA GOURMETERIA 4 120 F

INGREDIENTS

  1. 1,5 quilos de meló pell de gripau (una peça mitjana)
  2. 300 g de llimes (3 unitats)
  3. 100 g de sucre integral
  4. 3 bitxos jalapeños mitjans

RECEPTA:

  1. Obriu i netegeu el meló. Retireu les llavors i talleu a trossos la polpa interior.
  2. Netegeu dos jalapeños. Retireu-los el peduncle i les llavors, i talleu-los a rodanxes.
  3. Netegeu i ratlleu la pell a les llimones (evitant incorporar la part blanca). Seguidament, espremeu-ne el suc.
  4. Amb un minipimer o una processadora de got, tritureu la pell i el suc de les llimes amb el sucre, la polpa del meló i els jalapeños. Després, amb un colador metàl·lic, coleu la barreja en un bol.
  5. Poseu el bol al congelador. A mesura que la barreja es vagi congelant per les vores, trenqueu els cristalls amb una cullera i bateu-los per tal incorporar-los. Al cap de dues hores haurà assolit la textura perfecta.
  6. Serviu en una copa prèviament refredada a la nevera i decoreu amb unes rodanxes del jalapeño restant.

CONSELL

Els bitxos jalapeños són pebrots frescos que trobareu als mercats i fruiteries de Catalunya, normalment associats a col·lectius mexicans, indis i pakistanesos. Si a primera ullada no els localitzeu, pregunteu si podeu encarregar-los; el més segur és que us diguin que sí. Els que us sobrin, podeu conservar-los en vinagre i utilitzar-los, després d'una llarga maceració, com una salsa tabasco.