És temporada de carxofes! Una hortalissa amb nombroses proteïnes i nutrients que ajuda al nostre organisme a aguantar millor els dies de fred i vent. Aquest producte de temporada és l'ingredient principal de la recepta d'aquesta setmana del Diego Alías: carxofa amb salsitxes de pollastre i xoriço. Un plat que no pot faltar a taula aquests dies i que us aportarà totes les vitamines necessàries per fer front a l'hivern. És un clàssic del restaurant de Josa de Cadí Ca l'Amador, i a partir d'avui també ho serà de les vostres cuines. Així que si voleu aprendre a preparar-lo, ho podeu fer mirant el vídeo del xef Diego Alías que teniu a continuació o bé consultant el pas a pas que trobareu més a baix. Us hi animeu?

 

Carxofa amb salsitxes de pollastre i xoriço

Aquest és el plat que el nostre xef Diego Alías us proposa per treure tot el profit a aquest producte de temporada. Una recepta molt completa que us acompanyarà en els dies més freds de l'hivern. Si vols saber com cuinar-la, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat de carxofa amb salsitxes de pollastre i xoriço. Som-hi!

🌱 Carxofa: propietats, beneficis i consells
 

Ingredients de la recepta:

  • 10 carxofes
  • Un tros de xoriço picant
  • Salsitxes de pollastre
  • Oli d'oliva
  • Vermut
  • Farina
  • Llimona
  • Julivert
  • Aigua
  • Sal

Recepta, pas a pas:

  1. Abans de començar, netegem bé les carxofes: traiem el tronc i les primeres capes de fulles. Després, tallem la carxofa per la meitat, quedant-nos amb la part del cor, i retirem els pèls que pugui tenir a l'interior. Si cal, traiem la part més dura del tronc.
  2. Mentre les anem netejant, les reservem en una cassola amb aigua, llimona, sal i farina. També es pot posar julivert. Això es coneix amb el nom de "blanqueta" i serveix perquè les carxofes no s'enfosqueixin.
  3. Quan tenim totes les carxofes preparades, les posem a bullir durant 10 minuts en la mateixa aigua on les havíem reservat. Quan hagi passat aquest temps, les deixem refredar en la seva aigua. Això és molt important. 
  4. Un cop s'han refredat, les fregim en oli calent durant 4 o 5 minuts, que quedin ben cruixents.
  5. Mentrestant, tallem el xoriço a dauets petits i els cuinem a la paella amb un raig d'oli d'oliva.
  6. Incorporem les salsitxes de pollastre i saltegem bé els ingredients. Han d'anar agafant color. Salem.
  7. Retirem la paella del foc i incorporem un raig de vermut, que flamejarem amb molt de compte.
  8. Ara que ja ho tenim tot, podem emplatar: col·loquem de base les salsitxes amb el xoriço, per sobre una carxofa i per acabar amanim amb un raig d'oli d'oliva i julivert. 
Carxofa amb salsitxes de pollastre i xoriço / Foto: Roberto Lázaro
Carxofa amb salsitxes de pollastre i xoriço / Foto: Roberto Lázaro

🌱 Com fer carxofes al microones, al forn o bullides

🌱 Receptes amb carxofa: 5 plats fàcils per triomfar a taula
 

Una recepta amb productes de la terra que et convertirà en tot un xef. Si després d'aquest plat de carxofa amb salsitxes de pollastre i xoriço t'animes a preparar més receptes, en l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, en trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduir els nostres plats et sigui el més fàcil possible.