És temporada de carxofes! Una hortalissa amb nombroses proteïnes i nutrients que ajuda al nostre organisme a aguantar millor els dies de fred i vent. Aquest producte de temporada és l'ingredient principal de la recepta d'aquesta setmana del Diego Alías: carxofa amb salsitxes de pollastre i xoriço. Un plat que no pot faltar a taula aquests dies i que us aportarà totes les vitamines necessàries per fer front a l'hivern. És un clàssic del restaurant de Josa de Cadí Ca l'Amador, i a partir d'avui també ho serà de les vostres cuines. Així que si voleu aprendre a preparar-lo, ho podeu fer mirant el vídeo del xef Diego Alías que teniu a continuació o bé consultant el pas a pas que trobareu més a baix. Us hi animeu?
Carxofa amb salsitxes de pollastre i xoriço
Aquest és el plat que el nostre xef Diego Alías us proposa per treure tot el profit a aquest producte de temporada. Una recepta molt completa que us acompanyarà en els dies més freds de l'hivern. Si vols saber com cuinar-la, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat de carxofa amb salsitxes de pollastre i xoriço. Som-hi!
🌱 Carxofa: propietats, beneficis i consells
Ingredients de la recepta:
- 10 carxofes
- Un tros de xoriço picant
- Salsitxes de pollastre
- Oli d'oliva
- Vermut
- Farina
- Llimona
- Julivert
- Aigua
- Sal
Recepta, pas a pas:
- Abans de començar, netegem bé les carxofes: traiem el tronc i les primeres capes de fulles. Després, tallem la carxofa per la meitat, quedant-nos amb la part del cor, i retirem els pèls que pugui tenir a l'interior. Si cal, traiem la part més dura del tronc.
- Mentre les anem netejant, les reservem en una cassola amb aigua, llimona, sal i farina. També es pot posar julivert. Això es coneix amb el nom de "blanqueta" i serveix perquè les carxofes no s'enfosqueixin.
- Quan tenim totes les carxofes preparades, les posem a bullir durant 10 minuts en la mateixa aigua on les havíem reservat. Quan hagi passat aquest temps, les deixem refredar en la seva aigua. Això és molt important.
- Un cop s'han refredat, les fregim en oli calent durant 4 o 5 minuts, que quedin ben cruixents.
- Mentrestant, tallem el xoriço a dauets petits i els cuinem a la paella amb un raig d'oli d'oliva.
- Incorporem les salsitxes de pollastre i saltegem bé els ingredients. Han d'anar agafant color. Salem.
- Retirem la paella del foc i incorporem un raig de vermut, que flamejarem amb molt de compte.
- Ara que ja ho tenim tot, podem emplatar: col·loquem de base les salsitxes amb el xoriço, per sobre una carxofa i per acabar amanim amb un raig d'oli d'oliva i julivert.

🌱 Com fer carxofes al microones, al forn o bullides
🌱 Receptes amb carxofa: 5 plats fàcils per triomfar a taula
Una recepta amb productes de la terra que et convertirà en tot un xef. Si després d'aquest plat de carxofa amb salsitxes de pollastre i xoriço t'animes a preparar més receptes, en l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, en trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduir els nostres plats et sigui el més fàcil possible.