L'Eixample de Barcelona és com un formiguer gegant. Amb tanta gent i tants negocis de vegades costa escollir on anar. Els locals més visibles sempre són els dels xamfrans, i al costat mar-Llobregat dels carrers Còrsega amb Enric Granados, n'hi ha un que crida especialment l'atenció. El Cresta Colorada és un restaurant viu, especialitzat en cuina mexicana i amb uns plats i un servei exquisits.

🍽️ Restaurants Michelin de Barcelona on menjar per menys de 50 €

Gastronomia acolorida

La gastronomia mexicana és una de les més populars de Barcelona. 'Tacos', 'quesadillas', 'micheladas', però sobretot el pollastre rostit, són algunes de les especialitats de la casa. El nom del restaurant ens pot donar algunes pistes, i és que el Cresta Colorada -en referència a la cresta del gall- és un mexicà especialitzat, justament, en fer pollastre rostit. El local no és gaire gran, amb unes quantes taules a mà dreta, unes quantes més al fons i una petita barra al centre. La decoració és molt viva, amb colors llampants per tot arreu que combinen de meravella amb la presentació dels plats. Vermells, verds, blaus i grocs omplen l'espai de vida i alegria, sense arribar a saturar-te d'estímuls. A més, la música li dona el ritme perfecte a l'àpat, animat però sense presses. El tràfec continu de gent entrant i sortint -insisteixo, sense que sigui estressant- és senyal inequívoc que es tracta d'un local consolidat al barri.

Al Cresta Colorada només cal que formulis els teus desitjos i l'equip de cuina els farà realitat

Interior Cresta Colorada
L'interior està decorat amb motius tradicionals de Mèxic / Foto: Cedida

El picant que vulguis

Si estàs familiaritzat amb els noms dels plats mexicans, no tindràs cap problema a l'hora d'escollir; i si no en tens ni idea, no pateixis perquè els cambrers t'assessoraran d'allò més bé. Tens molta gana? Vols gaire picant? Et ve de gust tastar el pollastre? O prefereixes carn de vedella? Al Cresta Colorada només cal que formulis els teus desitjos i l'equip de cuina els farà realitat. A més, tant si t'encanta el picant com si l'odies, pots demanar el plat que vulguis i ajustar-lo al nivell de picant que prefereixis. Els 'tacos', per exemple, venen amb diferents salses a part, cadascuna més picant que l'anterior. També pots muntar-te els plats amb la quantitat de pebrot picant que vulguis. Uns pebrots que -ja t'aviso ara- piquen molt.

Flam de Crispetes
El flam de crispetes està fet amb panís i és molt bo / Foto: Oriol Foix

Alguns 'tacos' se serveixen directament en una paella, amb la carn i les verdures ben col·locades perquè tu mateix t'els munits

També és curiosa la presentació d'alguns dels plats. De fet, segons quins, no són ni plats. Alguns 'tacos' se serveixen directament en una paella, amb la carn i les verdures ben col·locades perquè tu mateix te'ls muntis. Menció especial a les postres; el flam de crispetes és una proposta curiosa i deliciosa. A la carta tens opcions per embrutar-te les mans -opció per la qual em decantaré sempre- i altres propostes més pràctiques -però menys divertides, tot sigui dit- per gaudir de cuina mexicana amb els coberts. Una oferta gastronòmica que ronda els 25 €, en funció de què demanis i de quina beguda prenguis.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!