Els restaurants de la Guia Michelin sovint es consideren com els millors del món. Llocs amb cuines estrafolàries que fan servir fums, esferificacions i emulsions estranyes per elaborar plats molt cars i amb molt poc menjar. Doncs bé, la realitat dels Michelin, més enllà de les estrelles, també inclou restaurants econòmics i aptes per a totes les butxaques. Avui et portem 5 restaurants Michelin on menjar per menys de 50 €.

Restaurants Michelin per menys de 50 €

És possible menjar en un restaurant recomanat a la guia gastronòmica més prestigiosa del món i sortir sense un forat gaire gran a la cartera? Doncs sí, i a més sense moure't de Barcelona. Aquests són els 5 restaurants Michelin on menjar per menys de 50 €. Tres opcions amb menú i dues amb carta per gaudir d'un bon festí a un preu assumible.

Cruix

El restaurant Cruix, de Barcelona, està reconegut com a Bib Gourmand, una categoria especial de la Guia Michelin que reconeix els millors restaurants que mantenen un preu reduït. Amb el xef Miquel Pardo al capdavant, el Cruix és un espai informal on gaudir de diferents ofertes de menú, entre les quals destaca el menú 'Petit Cruix', per un preu de 45 €. Set plats d'autor que conformen l'opció més econòmica de menú del restaurant.

Verat

El Verat és un restaurant de Santa Coloma de Gramenet on gaudir de propostes marítimes amb un ventall de preus diversos. El restaurant ofereix la possibilitat de degustar un menú 'Festival' per 39 € -preu barat si tenim en compte que forma part de la Guia Michelin- però també inclou l'opció de fer el menú 'Verat' per 29 € o el menú 'Petit' per 22 €.

Dos Cuiners

El Dos Cuiners de Mataró és una de les opcions de menú Michelin més barates de tota Catalunya. Per un preu de 21 €, el restaurant ofereix un menú de migdia complet amb diverses opcions de primers, segons i postres. També es pot gaudir d'un menú pica-pica, amb un mínim de dues persones, per només 26 €.

Batea

Canviem els menús per les cartes. Al Batea hi pots menjar per més de 50 € fàcilment, però si et preocupa la butxaca i vols filar prim al preu, també pots sortir-ne satisfet i amb un compte reduït. La carta del Batea, ubicat en ple centre de Barcelona, inclou plats per menys de 20 € i unes postres delicioses -com el flam, que és excels- per un preu que no us pujarà tant com sembla.

Vapor Gastronòmic

Acabem amb l'últim -però no menys important- restaurant de la Guia Michelin on menjar per menys de 50 €. Es tracta d'un altre Bib Gourmand i recomanat a la Guia Macarfi durant molts anys consecutius. Un lloc on gaudir des de còctels fins a plats i tapes per un preu reduït però amb tota la qualitat d'un Michelin.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!