Fa força fred, tot i que encara és d'hora perquè nevi a Vielha. Les pistes tot just acaben d'obrir i els primers esquiadors ja pugen per encetar la temporada. Però per als qui no ens agrada esquiar, anar a Vielha és sinònim de menjar bé. L'olla aranesa és el plat estrella de la vall, però més enllà de la cuina tradicional, Vielha, tot i ser petit, té molts restaurants on es menja de luxe. Una de les millors opcions per gaudir d'un àpat informal al centre és el restaurant Tinku.

Unes tapes espectaculars

César Mory és el xef del restaurant Es Arraïtzes, a Garòs, però també és el cuiner de Tinku, el seu projecte més informal i desconegut on prepara unes tapes espectaculars. Quan parlem de tapes ens referim, en realitat, a racions per menjar d'una o dues mossegades que se serveixen al centre de la taula. I que ningú s'imagini només una truita de patates i unes croquetes. Tinku eleva el concepte de sopar informal al següent nivell. En un local petit, blanc, lluminós i amb dos pisos, Mory i el seu equip ofereixen una cuina de qualitat amb arrels nikkei i peruanes, país d'origen del cuiner.

César Mory a la cuina del restaurant Tinku. / Foto: Roger Alsina
César Mory a la cuina del restaurant Tinku. / Foto: Roger Alsina

Quan hi arribem, hi ha gana. I per començar a saciar-la, tastem diferents nigiris. El de tonyina és exquisit, però la creació més sorprenent és el nigiri de chimichurri, una combinació original i deliciosa. També és boníssima la tempura de carxofes, acompanyada d'una salsa nikkei molt addictiva. Fugint una mica de la cuina nikkei, trobem opcions com les croquetes de cecina de León, una elaboració ben feta amb un producte infal·lible. El pop brasejat o la costella a baixa temperatura, tots dos plats melosos i suculents, són també dues bones opcions de producte autòcton.

La simpatia dels cambrers i l'animada música que acompanya l'àpat ajuden a destensar l'estona per convertir Tinku en la millor opció de Vielha per fer un sopar informal

Nigiris del restaurant Tinku. / Foto: Oriol Foix
Nigiris del restaurant Tinku. / Foto: Oriol Foix

Originalitat per bandera

La recta final del sopar l'encarem amb un uramaki de cranc, una gyoza de llagostí i un pa de pessic per postres. Uns plats que no només són bons, sinó que també són divertits de menjar i de compartir. La combinació de productes exòtics i autòctons està molt ben trobada. Mory és un gran expert a agafar el bo i millor de cadascun dels dos mons per elevar uns plats aparentment senzills, però difícils de perfeccionar.

'Tiradito' de corball del restaurant Tinku. / Foto: Oriol Foix
Tiradito de corball del restaurant Tinku. / Foto: Oriol Foix

Els colors, les olors i els sabors són la base de l'ambient de Tinku, però no són l'única peça important. La simpatia dels cambrers i l'animada música que acompanya l'àpat ajuden a destensar l'estona per convertir Tinku en la millor opció de Vielha per fer un sopar informal.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!