El festival Mar i Muntanya viatja fins a la Vall d'Aran després de l'èxit de l'edició d'octubre a Cambrils. Sis xefs aranesos s'emparellen amb sis de cambrilencs per crear un plat de mar i muntanya únic que es podrà tastar fins al 15 de desembre als restaurants participants. Creacions que, com bé diu el nom del festival, són plats de mar i muntanya que ajunten el millor de dos territoris allunyats geogràficament, però molt units per la cultura gastronòmica.

Festival Mar i Muntanya a la Vall d'Aran

Cambrils i la Vall d'Aran tenen molt més en comú del que sembla. Dos destins vacacionals per excel·lència dels catalans, un de platja i un de muntanya, però també dos territoris amb una cuina excepcional. El producte marítim de Cambrils es troba amb el producte de muntanya aranès amb sis creacions úniques que es poden tastar fins al 15 de desembre en aquests sis restaurants de la Vall d'Aran: El Portalet, Casa Irene, Es Arraïtzes, Casa Rufus, Casa Turnay i Era Coquèla.

Pere Graupera i Damià Capafons, cuiners dels restaurants Casa Irene i Cal Tendre respectivament. / Foto: Jordi Domènech
Pere Graupera i Damià Capafons, cuiners dels restaurants Casa Irene i Cal Tendre. / Foto: Jordi Domènech

Un èxit que ja fa pensar en una segona edició de cara a l'any que ve en la qual es puguin sumar més plats i restaurants a l'oferta del festival

Ara al desembre, el festival puja al Pirineu per repetir l'èxit de l'edició de tardor amb els mateixos plats. Cada restaurant aranès oferirà un plat típic del seu homòleg de Cambrils i la creació única de mar i muntanya per a l'ocasió. És a dir, dos plats especials en total. Els plats es poden trobar en menú, en carta o fora de carta en funció de l'oferta de cada establiment. Aquestes són les creacions de mar i muntanya que ha elaborat cada parella de restaurants:

  • Casa Rufus i l'OriginalCaneló de cua de bou i escamarlans
  • El Portalet i Rincón de DiegoLlobarro amb carabassa, safrà, kumquat i mandonguilles de sípia i botifarra negra
  • Casa Turnay i DenverCalamar amb peus de porc
  • Casa Irene i Cal TendreEspatlla de conill farcit amb caragols amb llom de rap i suc del seu rostit
  • Era Coquèla i Casa Macarrilla 1966Moll de l’os de Les amb gamba blanca de Cambrils
  • Es Arraitzes i HiuCeviche peru-thai mar i muntanya de cérvol i gamba blanca de Cambrils

Tots sis són plats deliciosos que uneixen el mar i la muntanya de maneres molt diferents. Creacions originals i gustosíssimes que val molt la pena tastar, més enllà de descobrir la gastronomia tradicional de la Vall d'Aran.

Llobarro amb carabassa, safrà, kumquat i mandonguilles de sípia i botifarra negra del festival Mar i Muntanya. / Foto: Jordi Domènech
Llobarro amb carabassa, safrà, kumquat i mandonguilles de sípia i botifarra negra. / Foto: Jordi Domènech

Promoció de la gastronomia local

La primera edició del festival Mar i Muntanya és una iniciativa conjunta del Patronat de Turisme de Cambrils i del Departament de Turisme del Conselh Generau d'Aran. La primera part del festival a Cambrils va tenir una gran acollida i la recta final a la Vall d'Aran està omplint els restaurants. Un èxit que ja fa pensar en una segona edició de cara a l'any que ve en la qual es puguin sumar més plats i restaurants a l'oferta del festival. Tant els respectius patronats com els restaurants participants es mostren satisfets amb el funcionament d'un festival que posiciona tots dos territoris com a destinacions gastronòmiques de qualitat, i prestigia el producte local i la feina dels professionals de cuina i sala del sector. Una oferta sòlida que compta, opcionalment, amb el maridatge excepcional de diferents vins de Família Torres. Vins de diferents punts del territori, des del Penedès fins a Costers del Segre, que mariden de primera tots els plats de mar i muntanya del festival.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!